04/09/2018 04/09/2018 Η αυτοκεφαλία που επιδιώκει η ουκρανική ηγεσία θα μπορούσε να δημιουργήσει σχίσμα , και θα έπληττε σοβαρά την Ορθοδοξία στην Ουκρανία, δήλωσε στο Rossiya-24 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα “χώριζε ολόκληρο το σώμα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας” Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οι...
04 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:57

Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: Η αυτοκεφαλία στην Ουκρανία απειλεί την Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: Η αυτοκεφαλία στην Ουκρανία απειλεί την Ορθοδοξία

Η αυτοκεφαλία που επιδιώκει η ουκρανική ηγεσία θα μπορούσε να δημιουργήσει σχίσμα , και θα έπληττε σοβαρά την Ορθοδοξία στην Ουκρανία, δήλωσε στο Rossiya-24 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα “χώριζε ολόκληρο το σώμα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας”

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξασφάλιση της αυτοκεφαλίας είναι ένα πολιτικό σχέδιο και μια προσπάθεια να αυξηθεί η εκλογική επιρροή της ηγεσίας.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αρχές της Ουκρανίας έχουν μισό χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές και δεν έχουν να επιδείξουν πραγματικές επιτυχίες. Η οικονομική κατάσταση είναι σοβαρή, η πολιτική κατάσταση είναι εξαιρετικά ασταθής, η λαϊκή δυσαρέσκεια αυξάνεται, χρειάζονται κάποια επιτυχία για να αυξήσουν την επιρροή τους και έτσι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν το σχέδιο των σχισματικών που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων