31/12/2018 31/12/2018 Στις 30 Δεκεμβρίου του 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του πατριαρχείου της Μόσχας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας “Όλων των Θλιβομένων η Χαρά” στη Μόσχα, στην οδό Μπολσσάγια ορντίνκα. Μετά τη Λειτουργία ο Μητροπολίτης προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία και έβγαλε λόγο, στον οποίο...
31 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2018 - 11:07

Για την ειρήνη στην Ουκρανία ευχήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Για την ειρήνη στην Ουκρανία ευχήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του πατριαρχείου της Μόσχας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας “Όλων των Θλιβομένων η Χαρά” στη Μόσχα, στην οδό Μπολσσάγια ορντίνκα. Μετά τη Λειτουργία ο Μητροπολίτης προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία και έβγαλε λόγο, στον οποίο θύμισε στους παρεβιρσκόμενους ότι σε 10 μέρες η Ρωσία θα εορτάζει τα Χριστόγεννα. Θύμισε ότι τις ημέρες αυτές, κατά τη διάρκεια της Χριστουγενιάτικες νηστείας, τιμούμε τη μνήμη των τριών παίδων εν καμίνι, καθώς θύμισε και την ιστορία με τον Χριστό και τους καλεσμένους, και είπε ότι και οι δύο ιστορίες μας διηγούνται για τις αδυναμίες του ανθρώπου και τη δύναμη του Θεού.

Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής “Ο Κύριος ημών Ιησούς ολοκληρώνει την ιστορία του λέγοντας “Πολλοί μν οι καλεσμένοι, λίγοι όως οι αιρετοί”. Δηλαδή η έκκληση του Κυρίου απευθύνεται σε πολλούς, λίγοι όμως ανταποκρίνονται. Πολλές φορές ο Κύριος μας προτείνει κάτι, ενώ εμείς ζητούμε κάτι άλλο…. Και νιώθουμε βαθιά απογοήτευση και θλίψη, όταν δεν έχουμε όσα ποθούμε. Ταυτόχρονα ξεχνούμε για τα αγαθά που μας χάρισε ο Θεός, δεν τα εκτιμούμε, και πολλές φορές θεωρούμε ότι έχυμε πιο σοβαρές ασχολίες από σε όσες μας καλεί ο Κύριος”.

“Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα πρέπει να συλλογιστούμε ποια είναι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας, όσα ποθούμε και ζητούμε, ή όσα μας χάρισε ο Κύριος… Και βρίσκουμε χίλιοιυς λόγους για να μην πάμε στην εκκλησία, ή λόγω κούρασης, ή λόγω απόστασης, ή λόγω άλλων ασχολιών και προβλημάτων… Το πιο βασικό όως στη ζωή του ανθρώπου είναι να συμμετέχει στο δείπνο του Κυρίου. Αν σας καλεί ο Κύριος, πρέπει να αφήσετε τα πάντα και θα έρθετε στο ναό Του. Είναι το πιο σημαντικό σε όλα τη ζωή μας, να συμμετέχουμε στο δείπνο του Κυρίου.”

“Ας ζητήσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να μας χαρίσει μια γερή πίστη, να στερεώνεται η πιστη μας μέρα με τη μέρα πιο πολύ, να είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην Θεϊκή Έκκληση για να συμμετάσχουμε στο Θείο Δείπνο. Χρόνια πολλά!”

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων