03/01/2019 03/01/2019 Την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης ο Αρχιεπίσκοπος Σεργκέφ Ποσάντ Θεογνώστης, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα μονών και μοναχών, ετέλεσε την λειτουργία στην Αγία Μονή του Αγίου Ιωάννη. Ο Αρχιεπίσκοπος Θεογνώστης μετέφερε στην ηγουμένη Λιουντμίλα, στα αδέλφια και σε όσους ήρθαν να προσευχηθούν στη ΜΟΝΗ, τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου....
03 Ιανουαρίου, 2019 - 11:00

Εορτή του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης

Την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης ο Αρχιεπίσκοπος Σεργκέφ Ποσάντ Θεογνώστης, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα μονών και μοναχών, ετέλεσε την λειτουργία στην Αγία Μονή του Αγίου Ιωάννη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεογνώστης μετέφερε στην ηγουμένη Λιουντμίλα, στα αδέλφια και σε όσους ήρθαν να προσευχηθούν στη ΜΟΝΗ, τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου.
Μετά την λειτουργία του τόνισε: “Ολόκληρη η ζωή του πατέρα του Ιωάννη ήταν μια υπηρεσία, και μέσω αυτού ο Κύριος μας έδειξε το παράδειγμα της αφοσίωσης, μόνο εκείνος ζει, όποιος υπηρετεί, Ζούμε για να υπηρετούμε. Και το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης είναι σημαντικό για τον καθένα από εμάς. Ο καθένας στην θέση του, αξιωματούχος, ιερέας, όποιος στερείται και έχει ανάγκες, πρέπει να δεχτεί την υπηρεσία ως διήγημα, μόνο που έτσι μας ανοίγει η ζωή. Για να ζήσουμε πρέπει να έχουμε απολαύσεις και έχουμε την επιλογή: να υπηρετούμε και να ζούμε ή να ζούμε τη ζωή μας για να ικανοποιούμε τα πάθη και τα επιτεύγματά μας. Ο Κύριος μας έδωσε ζωή, δυνάμεις και υγεία. με τη σειρά μας δεν το εκτιμούμε. Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης μας έδειξε ότι είναι η αληθινή ζωή και τι είναι η υπηρεσία. Με τις προσευχές του να ζεστάνει ο Κύριος των καρδιών μας, να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Και τότε θα γίνουμε μακάριοι και ευτυχισμένοι “.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων