03/01/2019 03/01/2019 Ο Επίσκοπος Μαγκνιτογόρσκ Ιννοκέντιος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της καταστροφής της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογόρσκ. Η μέρα της 2ης Ιανουαρίου κηρύχτηκε μέρα του πένθους στα περίχωρα του Τσελιάμπινσκ. Σε όλους του ναούς της περιοχής έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις. Στο τόπο της τραγωδίας τη ΄δεηση τέλεσε ο επίσκοπος Μαγκνιτογόρσκ και Βερχεουράλσκ  Ιννοκέντιος. Πριν την έναρξη της...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 10:53

Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της τραγωδίας στη Μόσχα

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της τραγωδίας στη Μόσχα

Ο Επίσκοπος Μαγκνιτογόρσκ Ιννοκέντιος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της καταστροφής της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογόρσκ.
Η μέρα της 2ης Ιανουαρίου κηρύχτηκε μέρα του πένθους στα περίχωρα του Τσελιάμπινσκ. Σε όλους του ναούς της περιοχής έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις. Στο τόπο της τραγωδίας τη ΄δεηση τέλεσε ο επίσκοπος Μαγκνιτογόρσκ και Βερχεουράλσκ  Ιννοκέντιος.
Πριν την έναρξη της δέησης ο επίσκοπος Ιννοκέντιος είπε στους πιστούς: “Αυτές τις δύσκολες μέρες δεν μας ενώνουν μόνο το κακό και η λύπη, αλλά και το αίσθημα της ευθύνης για όσους σώθηκαν. Χτες οι διασώστες βρήκαν ένα μωρό και όλοι καταχάρηκαν ας προσευχηθούμε υπέρ αναπάυσεως όσων σκοτώθηκαν και υπέρ υγείας όσων διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο μικρός Βάνετσκα”.

Υπενθυμίζεται ότι ένα μέρος της εννεαώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μαγκνιτογκόρσκ, μια βιομηχανική πόλη στην περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ, περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια.

Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν σ’ αυτό το κτίριο από μπετόν που είχε κατασκευασθεί το 1973, την εποχή της ΕΣΣΔ, και είχε 35 διαμερίσματα.

Οι διασώστες ανέσυραν την Τρίτη 1 Ιανουαρίου από τα συντρίμμια ένα ζωντανό μωρό. Τηλεοπτικές εικόνες το έδειξαν σε μια νοσοκομειακή κλίνη με τη μητέρα του να βρίσκεται δίπλα του.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στη Μόσχα είπαν πως βρίσκεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση και πως υποφέρει από κρυοπαγήματα, καθώς και από ένα τραύμα στο κρανίο και κατάγματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων