13/11/2018 13/11/2018 Ιερέα από την Μόσχα απέστειλε στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, προκειμένου να τελεί τις θείες λειτουργίες στο παρεκκλήσι της ρωσικής πρεσβείας στην πόλη, μετά από αίτημα Ρώσων που βρίσκονται στην Τουρκία. “Εξαιτίας της απόφασης που έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 15 Οκτωβρίου να μην διακόψει την ευχαριστηριακή κοινωνία με το...
13 Νοεμβρίου, 2018 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2018 - 13:03

Η Μόσχα στέλνει ιερέα στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Η Μόσχα στέλνει ιερέα στην Κωνσταντινούπολη

Ιερέα από την Μόσχα απέστειλε στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, προκειμένου να τελεί τις θείες λειτουργίες στο παρεκκλήσι της ρωσικής πρεσβείας στην πόλη, μετά από αίτημα Ρώσων που βρίσκονται στην Τουρκία.

“Εξαιτίας της απόφασης που έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 15 Οκτωβρίου να μην διακόψει την ευχαριστηριακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως λόγω της μαζικής παραβίασης των κανόνων, οι Ρωσόφωνοι ορθόδοξοι Χριστιανοί που βρίσκονται στην Τουρκία έχουν καταθέσει πληθώρα αιτημάτων στο Πατριαρχείο της Μόσχας να οργανώσει το που θα εκκλησιάζονται” ανακοίνωσε στο Interfax το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας.

“Ο διορισμός του ιερέα και η έναρξη των τακτικών υπηρεσιών στην ιστορική εκκλησία της Ρωσικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη ήταν μια εκδήλωση της φροντίδας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα παιδιά της που ζουν στην Τουρκία”, ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας διέκοψε την κοινωνία με το Φανάρι, μετά την απόφαση του Οικουμενικό Πατριαρχείου να εκδώσει Τόμο για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας. Η Μόσχα κάλεσε τους πιστούς της να μην εκκλησιάζονται σε ναούς και από ιερείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία του Φαναρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων