05/11/2018 05/11/2018 “Πολιτική κίνηση που βρίσκεται εκτός εκκλησιαστικού πεδίου” χαρακτηρίζει η Μόσχα τη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. “Τα τελευταία βήματα και οι αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, περιλαμβανομένης και της υπογραφής της συμφωνίας κινούνται εκτός εκκλησιαστικού πεδίου, και είναι αποκλειστικά πολιτικές κινήσεις. Εκπληρώνοντας εντολές από ξένους παίκτες, οι οποίοι αποσκοπούν στην...
05 Νοεμβρίου, 2018 - 13:51

Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων για τη συμφωνία Κιέβου -Φαναρίου

Διαδώστε:
Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων για τη συμφωνία Κιέβου -Φαναρίου

“Πολιτική κίνηση που βρίσκεται εκτός εκκλησιαστικού πεδίου” χαρακτηρίζει η Μόσχα τη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

“Τα τελευταία βήματα και οι αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, περιλαμβανομένης και της υπογραφής της συμφωνίας κινούνται εκτός εκκλησιαστικού πεδίου, και είναι αποκλειστικά πολιτικές κινήσεις. Εκπληρώνοντας εντολές από ξένους παίκτες, οι οποίοι αποσκοπούν στην στην αποδυνάμωση και αποσυναρμολόγηση της ενωμένης ρωσικής εκκλησίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βιάζεται, πριν αλλάξει η πολιτική κατάσταση και ο σημερινός Ουκρανός πρόεδρος φύγει από την εξουσία” δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων