05/01/2019 05/01/2019 Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τα θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαδίμιρ Λεγκόιντα σχολίασε το γεγονός της υπογραφής του Τόμου για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά “οτι ο Τόμος για την “ουκρανική αυτοκεφαλία”, η υπογραφή του οποίου έγινε στο Φανάρι στις 5 Ιανουαρίου του 2019, υπογράφτηκε με...
05 Ιανουαρίου, 2019 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2019 - 18:42

Λεγκόιντα: “Ο Τόμος δεν έχει κανονική ισχύ”

Διαδώστε:
Λεγκόιντα: “Ο Τόμος δεν έχει κανονική ισχύ”

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τα θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαδίμιρ Λεγκόιντα σχολίασε το γεγονός της υπογραφής του Τόμου για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά “οτι ο Τόμος για την “ουκρανική αυτοκεφαλία”, η υπογραφή του οποίου έγινε στο Φανάρι στις 5 Ιανουαρίου του 2019, υπογράφτηκε με παράβαση των ιερών κανόνων και γι’αυτό δεν έχει καμία κανονική ισχύ. Ο Τόμος είναι ένα χαρτί το οποίο είναι αποτέλεσμα πολιτικών και προσωπικών φιλοδοξιών. Το βασικό για τους ορθόδοξους χριστιανούς είναι τα Χριστούγεννα και η χαρά ότι στον κόσμο ήρθε ο Σωτήρας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων