04/01/2019 04/01/2019 Λιτάνευση στο κέντρο της Μόσχας πραγματοποιήθηκε την ημέρα μνήμης του Αγίου Πέτρου. Στη λιτανεία πρωτοστάτησε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα των μονών και των μοναχών, ηγούμενος της Λάβρας της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ, Αρχιεπίσκοπος Σέργιεφ Ποσάντ Θεογνώστης, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεργίου...
04 Ιανουαρίου, 2019 - 10:31

Λιτάνευση στη μνήμη του Αγίου Πέτρου Μόσχας

Διαδώστε:
Λιτάνευση στη μνήμη του Αγίου Πέτρου Μόσχας

Λιτάνευση στο κέντρο της Μόσχας πραγματοποιήθηκε την ημέρα μνήμης του Αγίου Πέτρου. Στη λιτανεία πρωτοστάτησε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα των μονών και των μοναχών, ηγούμενος της Λάβρας της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ, Αρχιεπίσκοπος Σέργιεφ Ποσάντ Θεογνώστης, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεργίου της Ιεράς Μονής Βισοκοπετρόβσκι.
Ο ηγούμενος Πέτρος (Ερεμέεφ) είπε, ότι “Η λιτανεία του Αγίου Πέτρου γύρω από την Μονή της ημέρα της αναπαύσεώς του γίνεται μια καλή παράδοση της πόλης. Χάρη στο γεγονός αυτό οι κάτοικοι της πόλης που συμμετέχουν στην γιορτή, αρχίζουν την καινούργια χρονιά με την προσευχή στον πρώτο δοξασμένο άγιο της Μόσχας για να ολοκληρώσουν την τελευταία εβδομάδα της χριστουγεννιάτικης νηστείας στην προετοιμασία της Υπαπαντής του Θείου Βρέφους”.
Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας ο δεσπότης Θεογνώστης διάβασε τους χαιρετισμούς του Αγιότατου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και θύμισε στους παρόντες για τις πνευματικές αξίες του αγίου Πέτρου, τη σημασία του στη δημιουργία της πόλης: “Ο Άγιος Πέτρος ήταν άνθρωπος σεμνός και σιωπηλός, τιμούσε το λόγο του Κυρίου. Όταν έγινε Μητροπολίτης, δεν υπερηφανεύτηκε, και τον δόξασε ο Κύριος. Και με τη βοήθειά του έγινε και το μεγάλο μυστήριο της μεταφοράς της κατοικίας των Μητροπολιτών από το Κίεβο στη Μόσχα, και έτσι έγινε η έναρξη της μετατροπής της Μόσχας σε μια μεγάλη πόλη, πρωτεύουσα που ένωσε τα ρωσικά εδάφη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων