19/01/2019 19/01/2019 Στις 18 Ιανουαρίου, την παραμονή των Φώτων ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στη Μόσχα. Επειτα έγινε προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία και ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έκανε λόγο, στον οποίο εξηγώντας τη σημασία του αγιασμού των υδάτων...
19 Ιανουαρίου, 2019 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2019 - 14:07

Μητρ. Ιλαρίωνας: Ο Κύριος Ιησούς Χριστός κατέβηκε στα νερά του Ιορδάνη για να τα αγιάσει και να τα γεμίσει ζωή

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίωνας: Ο Κύριος Ιησούς Χριστός κατέβηκε στα νερά του Ιορδάνη για να τα αγιάσει και να τα γεμίσει ζωή

Στις 18 Ιανουαρίου, την παραμονή των Φώτων ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στη Μόσχα.
Επειτα έγινε προσευχή για την ειρήνη στην Ουκρανία και ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έκανε λόγο, στον οποίο εξηγώντας τη σημασία του αγιασμού των υδάτων και όλο το μυστήριο της εορτής κάλεσε τους πιστούς όχι μόνο μία φορά το χρόνο να κατεβαίνουν  στα παγωμένα νερά, κάτι που έγινε σαν παράδοση, αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνο να μεταλαμβάνουν και να συμμετέχουν στη ζωή της εκκλησίας, επειδή είναι μεγάλο το Μυστήριο της Ευχαριστίας. Και καμία βουτιά, κανένας αγιασμός δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ το πιο βασικό δώρο της Εκκλησάις, την μετάληψη. Αν κάποιος άνθρωπος δεν πάει ποτέ στην Εκκλησία, αν δεν εξομολογείται και δεν μταλαμβάνει, κανένας αγιασμός δε θα ξεπλένει τις αμαρτίες του. Ο αγιασμός έχει τη δυναμή του μόνο για όσους εξομολογούνται τις αμαρτίες και μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων