27/09/2018 27/09/2018 Το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν θα πρέπει να φοβάται την απομόνωση από τις άλλες Εκκλησίες εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αποδέχεται την πιθανότητα αυτοκεφαλίας των “Ουκρανών Σχισματικών” δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia πρόσθεσε μάλιστα ότι αν η Κωνσταντινούπολη συνεχίσει τις αντικανονικές...
27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:14

Μητρ. Ιλαρίων: Η Μόσχα δεν πρέπει να φοβάται την απομόνωση

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Η Μόσχα δεν πρέπει να φοβάται την απομόνωση

Το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν θα πρέπει να φοβάται την απομόνωση από τις άλλες Εκκλησίες εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αποδέχεται την πιθανότητα αυτοκεφαλίας των “Ουκρανών Σχισματικών” δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia πρόσθεσε μάλιστα ότι αν η Κωνσταντινούπολη συνεχίσει τις αντικανονικές δράσεις της, θα θέσει εαυτόν εκτός της κατανόησης του εκκλησιαστικού συστήματος που χαρακτηρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τόνισε επίσης ότι η πρόθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείο  να δημιουργήσει αυτοκέφαλη εκκλησία αντιβαίνει τους Ιερους Κανόνες και δεν στοχεύει στην αποτροπή του σχίσματος αντιθέτος το νομιμοποιεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων