18/10/2018 19/10/2018 Μεγάλος προβληματισμός έχει προκληθεί στους κόλπους των Ρώσων πιστών, μετά την απόφαση της Μόσχας να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Φανάρι, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούν να μετέχουν σε λειτουργίες εντός της επικρατείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στις απαγορευμένες περιοχές εντάσσεται και το Άγιο Όρος, το οποίο τελεί υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού...
18 Οκτωβρίου, 2018 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2018 - 8:14

Μόσχα: Θα υπάρξουν συνέπειες για όσους επισκεφθούν το Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Μόσχα: Θα υπάρξουν συνέπειες για όσους επισκεφθούν το Άγιο Όρος

Μεγάλος προβληματισμός έχει προκληθεί στους κόλπους των Ρώσων πιστών, μετά την απόφαση της Μόσχας να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Φανάρι, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούν να μετέχουν σε λειτουργίες εντός της επικρατείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στις απαγορευμένες περιοχές εντάσσεται και το Άγιο Όρος, το οποίο τελεί υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ιδιαίτερα προσφιλής προορισμός των Ρώσων Ορθοδόξων, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος Πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν.

Μία ημέρα μετά τις διευκρινιστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του πατριαρχείου Μόσχας, Igor Yakimchuk, ότι οι Ρώσοι δεν επιτρέπεται να μετέχουν σε μυστήρια που τελούνται από Ιεράρχες του Φαναρίου και ως αν το πράξουν “θα τιμωρηθούν”, ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ, γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, επανήλθε στο θέμα τονίζοντας ότι “και το Άγιο όρος παραμένει κλειστό για τους Ρώσους” υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους το επισκεφθούν.

Μάλιστα για τους Ρώσους πιστούς που ταξιδεύουν οι βρίσκονται στο εξωτερικό, το Πατριαρχείο Μόσχας, εξέδωσε μια λίστα με τις εκκλησίες στις οποίες δεν θα μπορούν πλέον να εκκλησιάζονται. Πρόκειται για τις “εκκλησίες του Οικουμενικού Θρόνου που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και αλλού στην Τουρκία, στα ελληνικά νησιά των Δωδεκανήσων και τη Κρήτης, αλλά και στις περισσότερες ελληνορθόξες εκκλησίες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων