17/10/2018 17/10/2018 Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους Ρώσους, κυρίως σε όσους ζουν σε περιοχές που εμπίπτουν της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείο, η απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να διακόψει την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθιερέα  Igor Yakimchuk του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδιάζει να επιλύσει το...
17 Οκτωβρίου, 2018 - 8:58

Μόσχα: Οδηγίες στους πιστούς που ζουν εντός δικαιοδοσίας Φαναρίου

Διαδώστε:
Μόσχα: Οδηγίες στους πιστούς που ζουν εντός δικαιοδοσίας Φαναρίου

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους Ρώσους, κυρίως σε όσους ζουν σε περιοχές που εμπίπτουν της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείο, η απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να διακόψει την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθιερέα  Igor Yakimchuk του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδιάζει να επιλύσει το πρόβλημα και να δώσει κατευθύνσεις στους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό.

“Φυσικά, η διαμάχη με το φανάρι είναι πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό” δήλωσε στο πρακτορείο Interfax και πρόσθεσε: “Σήμερα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως θα διασφαλιστεί η ποιμαντική τους κατεύθυνση εντός περιοχών που ανήκουν στο φανάρι, το οποίο έγινε σχισματικό”

“Καθώς δεν είναι σαφές πως θα εκκλησιάζονται στις περιοχές αυτές, θα πρέπει να βρούνε πρόσβαση σε Ιερείς του Πατριαρχείου της Μόσχας” συμβούλευσε.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Ερωτηθείς για το που θα πρέπει να ανταποκριθούν οι πιστοί στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου απάντησε:

“Νομίζω ότι πρώτα από όλα αυτή η ανταπόκριση πρέπει να είναι ήρεμη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν θα συλλετουργούμε με τους κληρικούς του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, δηλαδή οι δικοί μας αρχιερείς και ιερείς δεν θα λάμβάνουν μέρος στις Θείες Λειτουργίες μαζί με ιεράρχες και ιερείς του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, και ως εκ τούτου οι λαϊκοί δεν θα μπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων στους Ιερούς Ναούς της δικαιοδοσίας του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων