13/09/2018 13/09/2018 Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει η Ρωσική Εκκλησία, την απόφαση των ελληνικών αρχών να μην θεωρήσουν την βίζα του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λαδόγκας Βαρσανoυφίου. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο γραμματέας των Διορθοδόξων Υποθέσεων στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Ιγκόρ Γιακίμτσουκ, «Η κατάσταση με τον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο ξεπέρασε το πλαίσιο της ευπρέπειας και συζητείται ευρέως ακόμη και...
13 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:46

Μόσχα: Σκάνδαλο η άρνηση της Ελλάδας να χορηγήσει βίζα στον Βαρσανούφιο

Διαδώστε:
Μόσχα: Σκάνδαλο η άρνηση της Ελλάδας να χορηγήσει βίζα στον Βαρσανούφιο

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει η Ρωσική Εκκλησία, την απόφαση των ελληνικών αρχών να μην θεωρήσουν την βίζα του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λαδόγκας Βαρσανoυφίου.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο γραμματέας των Διορθοδόξων Υποθέσεων στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Ιγκόρ Γιακίμτσουκ, «Η κατάσταση με τον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο ξεπέρασε το πλαίσιο της ευπρέπειας και συζητείται ευρέως ακόμη και στην Ελλάδα. Εάν ένας ιεράρχης τέτοιου βαθμού δεν μπορεί να εισέλθει στην Ελλάδα, ενώ είναι σε θέση να εισέλθει σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, τότε είναι σκάνδαλο».
Ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λαδόγκας κ. Βαρσανούφιος κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν του ανανέωσαν τη βίζα του για την Ελλάδα κι ενώ ήθελε να κάνει προσκύνημα στο Άγιο Όρος.
«Κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει από μια ορθόδοξη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα με το σύνταγμά της, να μεταχειρίζεται έναν κληρικό με αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων