17/01/2019 17/01/2019 Ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση της μοναδικής ξύλινης εκκλησίας των Θεοφανείων του 18ου αιώνα κοντά την ρωσική πόλη Βόλογδα. Είναι μια εκκλησία, χτισμένη το 1733, που αποτελεί ένα από τα μνημεία της αρχιτεκτονικής σχολής του Ονέγκα, στα έργα της οποίας περιλαμβάνεται η γνωστή εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο νησί Κιζί στην Καρελία. Το 2009 το πάνω μέρος...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 10:18

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην ξύλινη εκκλησία της Βόλογδα

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην ξύλινη εκκλησία της Βόλογδα

Ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση της μοναδικής ξύλινης εκκλησίας των Θεοφανείων του 18ου αιώνα κοντά την ρωσική πόλη Βόλογδα. Είναι μια εκκλησία, χτισμένη το 1733, που αποτελεί ένα από τα μνημεία της αρχιτεκτονικής σχολής του Ονέγκα, στα έργα της οποίας περιλαμβάνεται η γνωστή εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο νησί Κιζί στην Καρελία.
Το 2009 το πάνω μέρος της εκκλησίας των Θεοφανείων έπεσε, αλά οι τεχνίτες κατάφεραν να αποσυναρμολογήσουν όλο το κτίριο και, διατηρώντας τα αρχικά θεμέλια να κάνουν έργα συντήρησης, διατηρώντας το 70% από τα αρχικά υλικά.
Η εκκλησία θα γίνει μουσείο, ενώ οι λειτουργίες δε θα γίνονται σε μόνιμη βάση λόγω του ότι στην περιοχή δεν έχει πάνω από 50 κατοίκους. Η κυβέρνηση της περιοχής σχεδιάζει να εντάξει τη εκκλησία στο προσκυνηματικό πρόγραμμα “Ασημένιο περιδέραιο της Ρωσίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων