26/01/2019 26/01/2019 Ο Πατριάρχης Μόσχας, κ.κ. Κύριλλος, ομίλησε προς φοιτητές και καθηγητές των Ιατρικών και Φαρμακευτικών Σχολών της Ρωσίας στην Αίθουσα των Συνόδων του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, κατά την παραμονή της εορτίου μνήμης της Αγίας Τατιανής, η οποία τιμάται ως προστάτιδα όλων των φοιτητών της Ρωσίας. Στην συνάντηση, υπό το θέμα “Ιατρική, ελεημοσύνη και...
26 Ιανουαρίου, 2019 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2019 - 13:09

Πατριάρχη Μόσχας προς φοιτητές Ιατρικής: “Η πορεία που διαλέξατε είναι δύσκολη”

Διαδώστε:
Πατριάρχη Μόσχας προς φοιτητές Ιατρικής: “Η πορεία που διαλέξατε είναι δύσκολη”

Ο Πατριάρχης Μόσχας, κ.κ. Κύριλλος, ομίλησε προς φοιτητές και καθηγητές των Ιατρικών και Φαρμακευτικών Σχολών της Ρωσίας στην Αίθουσα των Συνόδων του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, κατά την παραμονή της εορτίου μνήμης της Αγίας Τατιανής, η οποία τιμάται ως προστάτιδα όλων των φοιτητών της Ρωσίας.

Στην συνάντηση, υπό το θέμα “Ιατρική, ελεημοσύνη και πίστη”, ο Αγιώτατος Πατριάρχης έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας της Ρωσίας με ιατρικά ΑΕΙ, προβλήματα βιοηθικής, σχέσεις ιατρού με ασθενή, ζητήματα επεξεργασίας μιας ενιαίας θέσης της κοινότητας εμπειρογνώμων και παραδοσιακών θρησκειών σε σχέση με τις σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες και τη θέση των ορθόδοξων ναών επί τα ιατρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ιδιαίτερη αναφορά δε, έκανε στα θέματα αμβλώσεων, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις αμβλώσεις διότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει και απώλειες μεγάλων προσωπικοτήτων. Μεγάλες προσωπικότητες δεν θα είχαν γεννηθεί σήμερα αν οι μητέρες τους είχαν κάνει αμβλώσεις. “Όχι στις αμβλώσεις λοιπόν τόνισε ο Αγιώτατος Πατριάρχης”

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απευθυνόμενος προς τους φοιτητές Ιατρικής και Φαρμακευτικής, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

“Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους εσάς να έχετε βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να έχετε δυνάμεις και ψυχικές και σωματικές, επειδή η πορεία που διαλέξατε είναι δύσκολη και πρέπει να είστε σε θέση να δίνετε πολύ περισσότερο από όσα παίρνετε. Πρέπει να είστε πολύ δυνατοί άνθρωποι, να έχετε σωστούς εσωτερικούς προορισμούς. Όταν ένας άνθρωπος έχει ένα ξεκάθαρο στόχο στη ζωή του και αντιλαμβάνεται πώς να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες στη ζωή του, είναι εύκολη η πορεία του. Να σας δώσει ο Θεός να πραγματοποιηθούν οι λαμπροί στόχοι που έχετε θέσει στη ζωή σας και να είναι ευλογημένη η προσωπική σας ζωή”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων