06/01/2019 06/01/2019 Σε δηλώσεις με τις οποίες  σχολιάζει τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας προέβη ο π. Αλεξάνδρ Βόλκοφ, εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι ” Δεν χρειάζονται πρόσθετα σχόλια, επειδή από τη μία έχουν ειπωθεί τα πάντα, από την άλλη ο Οικουμενικός Πατριάρχης πλέον...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 11:46

“Ο Τόμος είναι ένα πολιτικό σχέδιο με βραχύχρονη προθεσμία”

Διαδώστε:
“Ο Τόμος είναι ένα πολιτικό σχέδιο με βραχύχρονη προθεσμία”

Σε δηλώσεις με τις οποίες  σχολιάζει τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας προέβη ο π. Αλεξάνδρ Βόλκοφ, εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι ” Δεν χρειάζονται πρόσθετα σχόλια, επειδή από τη μία έχουν ειπωθεί τα πάντα, από την άλλη ο Οικουμενικός Πατριάρχης πλέον έχει μπει στο δρόμο του σχίσματος, επιβεβαιώνοντας πια για πολλοστή φορά αυτή την κατεύθυνση της πορείας του. Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο Πατριάρχης Κύριλλος του έστελνε επιστολές, εκείνος συνεχίζει να στηρίζει και πλέον να ηγείται του σχίσματος, γι’αυτό έχουν καεί όλες οι γέφυρες και δεν νομίζω να έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που βρίσκεται στην πνευματική συγγένεια με τη μητέρα Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δε θα χαθεί, το καθεστώς της για τη Ρωσική Εκκλησία δε θα αλλάξει. Οι σχισματικοί θα παραμένουν σχισματικοί, όπως και να αυτοαποκαλούνται. Δε νομίζω ότι οι προσπάθειες που κάνουν οι πολιτικοί και οι σχισματικοί, μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση του αριθμού των πιστών και εν γένει σε κάποια άνοδο της εκκλησιαστικής ζωής. Οποιοδήποτε πολιτικό σχέδιο έχει βραχύχρονη προθεσμία. Χαλάει τόσο γρήγορα, όσο εξαφανίζεται το πολιτικό δυναμικό στους ανθρώπους που το ξεκινούν το συγκεκριμένο σχέδιο. Θα περάσει η εποχή του νυν προέδρου της Ουκρανίας, που αναμφισβήτητα θα περάσει, και θα διαλυθεί όλο αυτό το σχέδιο, επειδή εξαρχής είναι ένα κάστρο χτισμένο στην άμμο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων