22/12/2018 22/12/2018 Ο Πατριάρχης Κύριλλος έκανε έκκληση στους διευθύνοντες των επαρχιών να στηρίζουν τις οικογένειες των ιερέων, να προσέχουν περισσότερο τις γυναίκες τους, επειδή η διχόνοια και οι διαφορές στις οικογένειες των ιερέων ασκούν ολέθρια και σκοτεινή επίδραση σε όλο το ποιμαντικό έργο. Η κοινή προσευχή, η διατήρηση της αμοιβαίας αγάπης, η κοινή αντίληψη του κόσμου, η...
22 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2018 - 12:40

Πατριάρχης Μόσχας: Η ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή ενός ιερέα είναι κατόρθωμα του χριστιανού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: Η ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή ενός ιερέα είναι κατόρθωμα του χριστιανού

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έκανε έκκληση στους διευθύνοντες των επαρχιών να στηρίζουν τις οικογένειες των ιερέων, να προσέχουν περισσότερο τις γυναίκες τους, επειδή η διχόνοια και οι διαφορές στις οικογένειες των ιερέων ασκούν ολέθρια και σκοτεινή επίδραση σε όλο το ποιμαντικό έργο. Η κοινή προσευχή, η διατήρηση της αμοιβαίας αγάπης, η κοινή αντίληψη του κόσμου, η ευχάριστη και η μεγαλόψυχη αντιμετώπιση των προβλημάτων του διπλανού σου είναι ένα μεγάλο έργο προς σωτηρία της οικογένειας ενός νεαρού ιερέα, καθώς και αρχή ενός σωστού ποιμαντικού έργου. Ένας σωστός παπάς προσέχει όχι μόνο τους πιστούς του, αλλά και τους συγγενείς του και ιδιαίτερα εκείνη που του αφιέρωσε τη ζωή της, τη σύζυγό του.

Ο Πατριάρχης απέδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στις συζύγους των ιερέων και τις ευχαρίστησε για το δύσκολο έργο της στήριξης της οικογένειας και της ανατροφής των παιδιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων