02/11/2018 02/11/2018 Τα πολιτικά σχέδια όσων προσβλέπουν στην αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας θα αποτύχουν, εκτιμά για μία ακόμα φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλος, προσθέτοντας ότι  εκείνοι που θέλουν να σπάσουν τους πνευματικούς δεσμούς χιλιάδων χρόνων δύο κρατών, μόνο το αντίθετο θα πετύχουν, “αφού υποκινούν μίσος, εχθρότητα και διαιρέσεις.” Υπενθύμισε ότι η ιστορία γνωρίζει...
02 Νοεμβρίου, 2018 - 8:46

Πατρ. Κύριλλος: Τα σχέδια για αυτοκεφαλία θα αποτύχουν

Διαδώστε:
Πατρ. Κύριλλος: Τα σχέδια για αυτοκεφαλία θα αποτύχουν

Τα πολιτικά σχέδια όσων προσβλέπουν στην αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας θα αποτύχουν, εκτιμά για μία ακόμα φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλος, προσθέτοντας ότι  εκείνοι που θέλουν να σπάσουν τους πνευματικούς δεσμούς χιλιάδων χρόνων δύο κρατών, μόνο το αντίθετο θα πετύχουν, “αφού υποκινούν μίσος, εχθρότητα και διαιρέσεις.”

Υπενθύμισε ότι η ιστορία γνωρίζει πολλές προσπάθειες και τέτοιες επεμβάσεις, “αλλά οι διώκτες της Εκκλησίας έχουν μπει σε ιστορική λήθη, και όλες οι προσπάθειες για την εξάλειψη της χριστιανικής ταυτότητας θα πέσουν στο κενό”. “Κάποιοι σήμερα προσπαθούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι των δικτατόρων του παρελθόντος, αλλά δεν έχουν κατά νουν το ιστορικό μάθημα της ήττας” – πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων