14/01/2019 14/01/2019 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μελετά το ενδεχόμενο να μεταφέρει τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου, απαντώντας ουσιαστικά στην έντονη ρητορική που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες ώστε να επικρατήσει στην Ορθοδοξία ένα ημερολόγιο. “Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια ημέρα του ημερολογιακού έτους γεννήθηκε ο Κύριος Ιησούς Χριστός και οι ημερομηνίες των αργιών επιλέγονται μάλλον...
14 Ιανουαρίου, 2019 - 16:13

Πατρ. Μόσχας: Δεν αλλάζουμε την ημερομηνία των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Δεν αλλάζουμε την ημερομηνία των Χριστουγέννων

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μελετά το ενδεχόμενο να μεταφέρει τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου, απαντώντας ουσιαστικά στην έντονη ρητορική που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες ώστε να επικρατήσει στην Ορθοδοξία ένα ημερολόγιο.

“Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια ημέρα του ημερολογιακού έτους γεννήθηκε ο Κύριος Ιησούς Χριστός και οι ημερομηνίες των αργιών επιλέγονται μάλλον αυθαίρετα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Η αλλαγή της ημερομηνίας των Χριστουγέννων θα απαιτούσε να μετατοπιστεί “ολόκληρο το ημερολόγιο της εκκλησίας”, δήλωσε προσθέτοντας: «Θα επαναλάβω ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει το ημερολόγιο της εκκλησίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων