21/12/2018 21/12/2018 Την ετήσια έκθεση περί παραβάσεων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ευρώπη, δημοσίευσε η αποστολή του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Στρασβούργο Η παρακολούθηση γίνεται από το 2014 για να εντοπίζονται συστηματικά οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ορθόδοξων χριστιανών στην Ευρώπη. Από γεωγραφικής άποψης στην έκθεση περιλαμβάνονται 47 χώρες του...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2018 - 9:22

Πατρ. Μόσχας: Περί παραβιάσεων των θρησκευτικών δικαιωμάτων

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Περί παραβιάσεων των θρησκευτικών δικαιωμάτων

Την ετήσια έκθεση περί παραβάσεων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ευρώπη, δημοσίευσε η αποστολή του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Στρασβούργο

Η παρακολούθηση γίνεται από το 2014 για να εντοπίζονται συστηματικά οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ορθόδοξων χριστιανών στην Ευρώπη.

Από γεωγραφικής άποψης στην έκθεση περιλαμβάνονται 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, και στόχος της αποστολής είναι να καταγράφονται οι παραβιάσεις της ελευθερίας συνείδησης, λόγου και συνελεύσεων των ορθόδοξων χριστιανών από διάφορες κατά τόπους Εκκλησίες.

Η βασική αρχή είναι να περιγράφονται λεπτομερώς και όσο γίνεται πιο αντικειμενικά τα περιστατικά των παραβιάσεων.

Η περιγραφή γίνεται με βάση τις ανοικτές πηγές με προτεραιότητα τις αρχικές πηγές, όπως είναι οι ιστοσελίδες των Κατά Τόπους Εκκλησιών, των επαρχιών, των ενοριών και των εκκλησιαστικών ΜΜΕ, ενώ η βασική δυσκολία έγκειται στο ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να είναι μεταφρασμένες στην αγγλική γλώσσα. Το 2017 έχουν εντοπιστεί 165 περιπτώσεις παραβάσεων των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των ορθόδοξων χριστιανών, οι περισσότερες εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Ουκρανία (66%), 17% από περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και 15% στη Ρωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων