17/01/2019 17/01/2019 Υπόμνημα με τίτλο “Συστάσεις για δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” εξέδωσε το Συνοδικό Τμήμα σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο παρέχει οδηγίες στους Ιερείς όταν επιθυμούν να κάνουν κηρύγματα στο Διαδίκτυο. Στο Πατριαρχείο Μόσχας τονίζουν ότι ένας από τους βασικούς στόχους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 10:08

Πατρ. Μόσχας: Οδηγίες για το διαδικτυακό κήρυγμα

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Οδηγίες για το διαδικτυακό κήρυγμα

Υπόμνημα με τίτλο “Συστάσεις για δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” εξέδωσε το Συνοδικό Τμήμα σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο παρέχει οδηγίες στους Ιερείς όταν επιθυμούν να κάνουν κηρύγματα στο Διαδίκτυο.
Στο Πατριαρχείο Μόσχας τονίζουν ότι ένας από τους βασικούς στόχους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η διάδοση πληροφοριών, κάτι που μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της χριστιανικής αποστολής. Προσθέτουν επίσης, ότι τα social media έχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις συνθήκες του ευαγγελικού κηρύγματος των περασμένων αιώνων, επειδή έχουν ταχύτητα διάδοσης και τεράστιο κοινό. Το Συνοδικό Τμήμα συνιστά οι υπεύθυνοι για το διαδίκτυο να τηρούν τις βασικές αρχές, όπως είναι οι αλήθεια των πληροφοριών, τακτικές δημοσιεύσεις και επικοινωνία με το κοινό.
Η γλώσσα των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι καθομιλούμενη, γι’αυτό πρέπει να αποφεύγεται το βαρύ λεξιλόγιο της εκκλησίας, τα κείμενα πρέπει να έχουν σχήμα μιας εμπιστευτικής συζήτησης χωρίς διδαχές, με ειλικρινή προσοχή στον αναγνώστη. Στο Συνοδικό Τμήμα θεωρούν ότι οι πληροφορίες αυτές σήμερα έχουν πολύ μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων