21/12/2018 21/12/2018 Η υιοθέτηση του νόμου για την αλλαγή του ονόματος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, ήταν αναμενόμενη αλλά καταδεικνύει την πρόθεση να εισβάλει η πολιτική στα εκκλησιαστικά θέματα, τονίζει το Πατριαρχείο της Μόσχας. “Αυτό για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει συμβαίνει. Το λεγόμενο ενωτικό συμβούλιο έγινα η απαρχή για την κλιμακούμενη διάκριση εις...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:34

Πατρ. Μόσχας: Οι πιστοί βλέπουν εχθρούς εκεί που ποτέ δεν υπήρχαν

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Οι πιστοί βλέπουν εχθρούς εκεί που ποτέ δεν υπήρχαν

Η υιοθέτηση του νόμου για την αλλαγή του ονόματος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, ήταν αναμενόμενη αλλά καταδεικνύει την πρόθεση να εισβάλει η πολιτική στα εκκλησιαστικά θέματα, τονίζει το Πατριαρχείο της Μόσχας.

“Αυτό για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει συμβαίνει. Το λεγόμενο ενωτικό συμβούλιο έγινα η απαρχή για την κλιμακούμενη διάκριση εις βάρος της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας” δήλωσε στο Interfax ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας.
“Η δημιουργία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν είχε αμφισβητηθεί από κανέναν” τόνισε και πρόσθεσε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στην ουκρανική Βουλή αποτελεί μια προσπάθεια να διχάσει τους Ουκρανούς, και θα κάνει του πιστούς να αναζητούν εχθρούς εκεί που ποτέ δεν υπήρχαν, στα μοναστήρια και τους ναούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων