04/01/2019 04/01/2019 Τα τελωνεία στην Ουκρανία κατέσχεσαν αντίγραφα του μηνύματος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλου, που επρόκειτο να διαβαστούν στις ουκρανικές εκκλησίες την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τον εορτασμό των Χριστουγέννων με το Ιουλιανό ημερολόγιο. “Πηγές από την Ουκρανία μας είπαν ότι τα τοπικά τελωνεία κατέσχεσαν όλα τα αντίγραφα του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Πατριάρχη Μόσχας, που στάλθηκαν από...
04 Ιανουαρίου, 2019 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2019 - 9:38

“Πόλεμος εντυπώσεων” με το εορταστικό μήνυμα του κ. Κύριλλου

Διαδώστε:
“Πόλεμος εντυπώσεων” με το εορταστικό μήνυμα του κ. Κύριλλου

Τα τελωνεία στην Ουκρανία κατέσχεσαν αντίγραφα του μηνύματος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλου, που επρόκειτο να διαβαστούν στις ουκρανικές εκκλησίες την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τον εορτασμό των Χριστουγέννων με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

“Πηγές από την Ουκρανία μας είπαν ότι τα τοπικά τελωνεία κατέσχεσαν όλα τα αντίγραφα του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Πατριάρχη Μόσχας, που στάλθηκαν από την Ρωσία προκειμένου να διαβαστούν παραδοσιακά στους εκκλησιαστικούς εορτασμούς της 7ης ιανουαρίου”  ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, Επικεφαλής του Τμήματος των Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας. Και πρόσθεσε, ότι ως εκ τούτου το πατριαρχικό μήνυμα θα πρέπει πλέον να διαβαστεί από “οθόνη smartphone”.

Ουκρανικά μέσα πάντως, σχολιάζοντας το μήνυμα του εκπροσώπου της ρωσικής εκκλησίας αναφέρουν ότι, η εν λόγω ανακοίνωση προκαλεί εντύπωση καθώς τα μηνύματα των Προκαθημένων δεν στέλνονται πλέον ταχυδρομικώς αλλά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων