09/01/2019 09/01/2019 Στη Λάβρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ θα γίνει μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Νίκωνα (Ροζντέστβενσκι). Φέτος κλείνουμε 100 χρόνια από την ημέρα της κοιμήσεως του αρχιμανδρίτη που διέμενε στο χώρο της Λάβρας της Αγίας Τριάδας, Αρχιεπισκόπου Νίκωνος (Ροζντέστβενσκι), ενός διάσημου εκκλησιαστικού και συντηρητικού κοινωνικού παράγοντα, που ετάφη στο χώρο του μοναστηριού...
09 Ιανουαρίου, 2019 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2019 - 9:43

Στη Λάβρα της Αγίας Τριάδας θα γίνει μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Νίκωνα

Διαδώστε:
Στη Λάβρα της Αγίας Τριάδας  θα γίνει μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Νίκωνα

Στη Λάβρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ θα γίνει μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Νίκωνα (Ροζντέστβενσκι).

Φέτος κλείνουμε 100 χρόνια από την ημέρα της κοιμήσεως του αρχιμανδρίτη που διέμενε στο χώρο της Λάβρας της Αγίας Τριάδας, Αρχιεπισκόπου Νίκωνος (Ροζντέστβενσκι), ενός διάσημου εκκλησιαστικού και συντηρητικού κοινωνικού παράγοντα, που ετάφη στο χώρο του μοναστηριού δίπλα στο ιερό της Εκκλησίας των Πνευμάτων.

Από το 1895 όντας μοναχός της Λάβρας και έπειτα αρχιμανδρίτης, τελούσε καθήκοντα του ταμία και διευθυντή του εργαστηρίου αγιογραφίας επί του μοναστηριού. Είναι γνωστός για το πνευματικό και εκδοτικό του έργο, αφού έχει ιδρύσει το γνωστό φυλλάδιο “Φύλλα του Τρόιτσκ” το οποίο μέσα σε 30 χρόνια έως το 1917 έχει βγει σε 136 εκατ. αντίτυπα. Μεγάλη ήταν η συμβολή του στην μνήμη του Αγίου Σεργίου του Ραδονέζ, αφού  έχει εκδώσει το κλασσικό βιβλίο με το βίο του Αγίου, επίσης ανάμεσα στους εκδόσεις του είναι “Ερμηνευτικό Ευαγγέλιο του Ματθαίου”, πολλά άρθρα και ημερολόγια. Απο το 1916 ζούσε στη Λάβρα, ενώ στα επαναστατικά χρόνια έχει τοποθετηθεί ως ακραίος παλαίμαχος με τους διωγμούς και θερμός υποστηρικτής της μοναρχίας. Ο τάφος του εδώ και καιρό είναι χώρος προσκυνήματος για πολλούς πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων