23/03/2019 23/03/2019 Αρκετοί πνευματικοί θησαυροί επιστράφηκαν χθες στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και στον καθεδρικό ναό Χριστό του Σωτήρα της Μόσχας, καθώς δέκα προ-επαναστατικές εικόνες που είχαν φυλαχθεί από το κινηματογραφικό στούντιο Mosfilm παραδόθηκαν προσωπικά στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, όπως αναφέρει το patriarchia.ru. Οι εικόνες επιστράφηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mosfilm και τον Πρόεδρο του Διοικητικού...
23 Μαρτίου, 2019 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 12:28

10 εικόνες που είχαν φυλαχθεί από κινηματογραφικό στούντιο! επέστρεψαν στη Ρωσική Εκκλησία

Διαδώστε:
10 εικόνες που είχαν φυλαχθεί από κινηματογραφικό στούντιο! επέστρεψαν στη Ρωσική Εκκλησία

Αρκετοί πνευματικοί θησαυροί επιστράφηκαν χθες στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και στον καθεδρικό ναό Χριστό του Σωτήρα της Μόσχας, καθώς δέκα προ-επαναστατικές εικόνες που είχαν φυλαχθεί από το κινηματογραφικό στούντιο Mosfilm παραδόθηκαν προσωπικά στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, όπως αναφέρει το patriarchia.ru.

Οι εικόνες επιστράφηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mosfilm και τον Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου Κορέν Σαχναζάροφ ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ιερές εικόνες θα βρουν άξια “σπίτια” σε εκκλησίες όπου θα μπορούσαν να τιμηθούν από τους πιστούς.

Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο και σημείωσε ότι θα τοποθετηθούν πράγματι σε εκκλησίες που βρίσκονται υπό κατασκευή μετά την αποκατάστασή τους “επειδή η παρουσία αρχαίας εικόνας σε νέες εκκλησίες είναι μια πολύ σημαντική απόδειξη διαδοχής” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Σαχναζάροφ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη κ. Κύριλλο λέγοντας: “Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό που κάνετε για να αποκαταστήσετε την Ορθοδοξία και την πίστη στη χώρα μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων