01/02/2020 02/02/2020 11 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ενθρόνιση του 16ου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Ο κατά κόσμον Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς Γκουντιάεφ γεννήθηκε από πατέρα ιερέα και μητέρα δασκάλα γερμανικών στις 20 Νοεμβρίου 1946 στο Λένινγκραντ. Έχει δύο αδέρφια, την Ελένα και τον πρωθιερέα Νικόλαο Γκουντιάεφ, καθηγητή στην Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης. Στις...
01 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 10:06

11 χρόνια από την Eνθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Διαδώστε:
11 χρόνια από την Eνθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

11 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ενθρόνιση του 16ου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Ο κατά κόσμον Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς Γκουντιάεφ γεννήθηκε από πατέρα ιερέα και μητέρα δασκάλα γερμανικών στις 20 Νοεμβρίου 1946 στο Λένινγκραντ. Έχει δύο αδέρφια, την Ελένα και τον πρωθιερέα Νικόλαο Γκουντιάεφ, καθηγητή στην Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.

Στις 26 Δεκεμβρίου 1974 διορίσθηκε Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Λένινγκραντ και παρέμεινε στη θέση αυτή για δέκα χρόνια, οπότε και διορίσθηκε Αρχιεπίσκοπος Σμολένσκ και Βιάζμα.

Στις 25 Φεβρουαρίου 1991 προήχθη στον βαθμό του Μητροπολίτου και 18 χρόνια αργότερα εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα, αυτό του Πατριάρχη Μάσχας και Πασών των Ρωσιών.

Ιδιαίτερη είναι η σχέση του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πρόεδρος σε συνέντευξή του υπάρχει από το παρελθόν ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους. Ο πατέρας του Μακαριωτάτου βάφτισε τον Ρώσο Πρόεδρο.

Έρευνα: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων