19/02/2020 19/02/2020 Στη Ρωσία σήμερα υπάρχουν 3245 κατεστραμμένοι ναοί, σύμφωνα με το Μητρώο που συνέταξε το Πατριαρχικό Συμβούλιο Πολιτισμού βάσει πληροφοριών που έλαβε από 110 μητροπόλεις. Η επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσίας Σβετλάνα Ανοκίνα εξέφρασε την θλίψη της για τις χιλιάδες κατεστραμμένες εκκλησίες, και τόνισε ότι ακόμα και όσες είναι σήμερα σε καλή κατάσταση αλλά είναι...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:07

3245 κατεστραμμένες εκκλησίες στη Ρωσία

Διαδώστε:
3245 κατεστραμμένες εκκλησίες στη Ρωσία

Στη Ρωσία σήμερα υπάρχουν 3245 κατεστραμμένοι ναοί, σύμφωνα με το Μητρώο που συνέταξε το Πατριαρχικό Συμβούλιο Πολιτισμού βάσει πληροφοριών που έλαβε από 110 μητροπόλεις. Η επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσίας Σβετλάνα Ανοκίνα εξέφρασε την θλίψη της για τις χιλιάδες κατεστραμμένες εκκλησίες, και τόνισε ότι ακόμα και όσες είναι σήμερα σε καλή κατάσταση αλλά είναι κλειστές και δεν λειτουργούν, κινδυνεύουν από τις κλιματικές συνθήκες αλλά και από βανδαλισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται μια πρωτοβουλία ώστε αυτοί οι εγκαταλελειμμένοι ναοί να ανοίγουν και να λειτουργούν κάποιες φορές τον χρόνο, αρχής γενομένης από τις μεγάλες γιορτές Χριστούγεννα και Πάσχα.
Οι εργασίες για την κατάρτιση μητρώου κατεστραμμένων ναών θα συνεχιστούν και στόχος του Πατριαρχείου της Μόσχας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης και αναστήλωσης.
Επίσης, τον επόμενο Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθείτο πρωτο συνέδριο με θέμα «Αντικείμενα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» το οποίο θα ασχοληθεί με τα ορθόδοξα μνημεία της χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων