03/05/2020 03/05/2020 Στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρούν ότι πανδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει το μέλλον τη ενοριακής ζωής. Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων θεωρεί ότι μετά την άρση των περιορισμών στους ναούς θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση πιστών. “Η Εκκλησία βεβαίως θα γυρίσει στην παλιά της παράδοση, πρώτον θα αποκατασταθεί η...
03 Μαΐου, 2020 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2020 - 9:58

“Αναμένονται περισσότεροι πιστοί μετά την καραντίνα”

Διαδώστε:
“Αναμένονται περισσότεροι πιστοί μετά την καραντίνα”

Στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρούν ότι πανδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει το μέλλον τη ενοριακής ζωής.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων θεωρεί ότι μετά την άρση των περιορισμών στους ναούς θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση πιστών.

“Η Εκκλησία βεβαίως θα γυρίσει στην παλιά της παράδοση, πρώτον θα αποκατασταθεί η ζωή των ενοριών, και όσοι έρχονταν, θα έρθουν ξανά στους ναούς. Πέραν τούτου θεωρώ ότι θα έχουμε και προσέλευση νέων πιστών”, τόνισε.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων κατέληξε σε αυτή τη διαπίστωση καθώς παρατηρεί το μεγάλο ενδιαφέρον των πιστών στις διαδικτυακές μεταδόσεις των Ιερών Ακολουθιών. “Ελπίζω ότι τουλάχιστον ένα μέρος των ανθρώπων αυτών μετά την άρση της καραντίνας θα έρθουν στις εκκλησίες”, υπογράμμισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων