23/04/2020 23/04/2020 Ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του ιστορικού ξύλινου Ναού της Μεταμορφώσεως του Κυρίου με 22 τρούλους που βρίσκεται στη νήσο Κίζι στην Ρωσία. Η εκκλησία είχε ανακηρυχθεί επικίνδυνη προς επίσκεψη και έκλεισε το 1980, ενώ η διαδικασία αναπαλαίωσης ξεκίνησε το 2009. Η διαδικασία βασίστηκε σε μία άνευ προηγουμένου τεχνολογία, σύμφωνα με την οποία ο ναός ανασυναρμολογήθηκε ανά...
23 Απριλίου, 2020 - 14:31

Αναπαλαιώθηκε η Ξύλινη Εκκλησία στη Νήσο Κίζι

Διαδώστε:
Αναπαλαιώθηκε η Ξύλινη Εκκλησία στη Νήσο Κίζι

Ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του ιστορικού ξύλινου Ναού της Μεταμορφώσεως του Κυρίου με 22 τρούλους που βρίσκεται στη νήσο Κίζι στην Ρωσία.

Η εκκλησία είχε ανακηρυχθεί επικίνδυνη προς επίσκεψη και έκλεισε το 1980, ενώ η διαδικασία αναπαλαίωσης ξεκίνησε το 2009.

Η διαδικασία βασίστηκε σε μία άνευ προηγουμένου τεχνολογία, σύμφωνα με την οποία ο ναός ανασυναρμολογήθηκε ανά επίπεδο πάνω σε έναν εσωτερικό μεταλλικό σκελετό .

Από την εκκλησία αφαιρέθηκαν οι σκαλωσιές και μέσα τοποθέτησαν το μοναδικό αυθεντικό εικονοστάσιο με 105 εικονίσματα και εικόνες σε ξυλόγλυπτα πλαίσια.
Τα θυρανοίξια αναμένεται να γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι και στις 19 Αυγούστου, την εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου (με το παλαιό ημερολόγιο)  εδώ θα τελεστεί η πρώτη λειτουργία.

Το νησί βρίσκεται στη λίμνη Ονέγκα της Δημοκρατίας της Καρελίας στη Ρωσία. Το Πογκόστ είναι η περιοχή μέσα σε έναν φράκτη που περιλαμβάνει δύο μεγάλες ξύλινες εκκλησίες (η μία εκκλησία της Μεταμορφώσεως με 22 τρούλους και η άλλη εκκλησία της Παναγίας με 9 τρούλους) και ένα καμπαναριό. Το Πογκόστ είναι γνωστό για την ομορφιά και τη μακροβιότητά του, παρά το γεγονός ότι είναι χτισμένο αποκλειστικά από ξύλο. Το 1990 περιλήφθηκε στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ για τις τοποθεσίες παγκόσμιας πολιτιστικές κληρονομιάς και το 1993 καταχωρήθηκε ως τόπος Ρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Εκκλησία της Μεταμορφώσεως
Η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι το πιο αξιοσημείωτο μέρος του Πογκόστ. Η Αγία Τράπεζα του ναού τοποθετήθηκε στις 6 Ιουνίου 1714, όπως αναγράφεται σε χάραξη πάνω στον Σταυρό που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Αυτή η εκκλησία χτίστηκε στο χώρο μιας παλαιότερης, που κάηκε από κεραυνό.

Ένας θρύλος λέει ότι ο κύριος οικοδόμος χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για ολόκληρη την κατασκευή, το οποίο έριξε στη λίμνη μετά την ολοκλήρωσή του λέγοντας «δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει άλλο που να του μοιάζει».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων