23/06/2019 23/06/2019 Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τελέστηκε στον ναό των Θεοφανείων στη Μόσχα, στα πλαίσια της έναρξης της διεθνούς δράσης “Κερί της μνήμης”. Στη δέηση χοροστάτησε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας Επίσκοπος Κλιν κ. Στέφανος.  Τη νύχτα στις 22 Ιουνίου, την ημέρα...
23 Ιουνίου, 2019 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2019 - 12:41

Άναψε και φέτος το “Κερί της μνήμης” στη Μόσχα

Διαδώστε:
Άναψε και φέτος το “Κερί της μνήμης” στη Μόσχα

Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τελέστηκε στον ναό των Θεοφανείων στη Μόσχα, στα πλαίσια της έναρξης της διεθνούς δράσης “Κερί της μνήμης”.

Στη δέηση χοροστάτησε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας Επίσκοπος Κλιν κ. Στέφανος.  Τη νύχτα στις 22 Ιουνίου, την ημέρα που ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στην ΕΣΣΔ, στους τοίχους του Μουσείου της Νίκης άναψαν 1418 κεριά, από ένα για κάθε μέρα του πολέμου. Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 2 χιλιάδες άτομα.

“Η δράση αυτή είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της ζωντανής μνήμης μας για όσους προστάτεψαν την πατρίδα. Και η μνήμη αυτή εκφράζεται στις συγκεκριμένες δράσεις: σε όλη τη χώρα διεξάγονται εκστρατείες ανίχνευσης των πεσόντων, εγκαινιάζονται μνημεία και στήλες, βλέπουν φως τα ονόματα των άγνωστων μέχρι σήμερα ηρώων. Και για μας, και για τις μελλοντικές γενιές ο άθλος τους παραμένει παράδειγμα ανδρείας, δόξας, αφοσίωσης στην Πατρίδα και πίστης στη Νίκη», είπε στο λόγο του ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Η διεθνής δράση «Κερί της μνήμης» διεξάγεται στη Ρωσία και στις χώρες του εξωτερικού στις 21-22 Ιουνίου για 11η φορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων