15/07/2020 15/07/2020 Συνεχίζεται στην Ρωσία το σχέδιο για την αποκατάσταση εκκλησιών. Στο πλαίσιο αυτό εξεδόθησαν δέκα ακόμα επίσημες άδειες για την αποκατάσταση επιπλέον 10 ναών στην Μόσχα, με προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ρούβλια. Βάσει αυτού του προγράμματος που έχει ξεκινήσει από το 2012, έχουν γίνει εργασίες επισκευής και αναστήλωσης σε 62 θρησκευτικά μνημεία ανεβάζοντας το συνολικό κόστος σε...
15 Ιουλίου, 2020 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 8:50

Ανέγερση και αποκατάσταση εκκλησιών στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ανέγερση και αποκατάσταση εκκλησιών στη Μόσχα

Συνεχίζεται στην Ρωσία το σχέδιο για την αποκατάσταση εκκλησιών. Στο πλαίσιο αυτό εξεδόθησαν δέκα ακόμα επίσημες άδειες για την αποκατάσταση επιπλέον 10 ναών στην Μόσχα, με προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ρούβλια.

Βάσει αυτού του προγράμματος που έχει ξεκινήσει από το 2012, έχουν γίνει εργασίες επισκευής και αναστήλωσης σε 62 θρησκευτικά μνημεία ανεβάζοντας το συνολικό κόστος σε 2 δισ. ρούβλια

Εκτός από την αναπαλαίωση στις ήδη υπάρχουσες εκκλησίες, έχει ξεκινήσει στη Μόσχα εδώ και δέκα χρόνια και ένα φιλόδοξο σχέδιο ανέγερσης νέων εκκλησιών.

Με αφορμή την δέκατη επέτειο του προγράμματος κυκλοφόρησε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο «Ορθόδοξη Μόσχα του 21ου αιώνα».

Συγγραφείς του έργου είναι ο Mητροπολίτης Βόλογκντα και Κιρίλλωφ κ. Ιγνάτιος επικεφαλής της Οικονομικής και Οικονομικής Διεύθυνσης του Πατριαρχείου της Μόσχας, και ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, επί κατασκευαστικών θεμάτων Βλαντίμιρ Ρέσιν.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις ιστορίες για περισσότερους από 70 ναούς που χτίστηκαν στην πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου προγράμματος της Εκκλησίας και του κράτους στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας.
Το βιβλίο καταγράφει την ιστορία του Προγράμματος από το 2010 έως τις αρχές του 2020.
«Αυτό το έτος σηματοδοτεί δέκα χρόνια από την έναρξη του έργου, και την ίδια χρονιά σκοπεύουμε να χτίσουμε τον εκτοστό ναό του Προγράμματος» σχολιάζει ο κ. Ρέσιν.
Πριν από δέκα χρόνια, σε πολλές περιοχές της Μόσχας, δεν υπήρχε ούτε μια Ορθόδοξη Εκκλησία για 100-200, ακόμη και 300 χιλιάδες κατοίκους.

«Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου χτίζουμε όχι μόνο εκκλησίες, αλλά και συγκροτήματα ναών που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε ιεραποστολικό, διαφωτιστικό, κοινωνικό έργο σε κάθε ενορία και να εντείνουμε τη συνεργασία με τη νεολαία. Οι νέοι ναοί γίνονται τόσο πνευματικά όσο και κοινωνικά κέντρα στις περιοχές τους. Έτσι, διεξάγονται δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας για την εκπαίδευση και ένωση των πολιτών μας, για την ενίσχυση των πνευματικών δεσμών της κοινωνίας μας. Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού οι σπόροι που φυτεύουμε σήμερα σε νεαρά εδάφη θα αποφέρουν πολλούς καρπούς», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, υπήρχαν 254 ναοί και παρεκκλήσια στην πρωτεύουσα. Το 2000, ο αριθμός τους έφτασε τα 519. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός εκκλησιών και παρεκκλησιών στη Μόσχα είναι πάνω από 1.100.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων