16/05/2022 16/05/2022 Την ημέρα που η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία τιμά τους Φωτιστές των Σλάβων, Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, στις 24 Μαΐου, θα γίνει και η παραδοσιακή πανρωσική εορταστική συναυλία «Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη», που είναι αφιερωμένη στην Ημέρα Σλαβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το Υπουργείο Πολιτισμού...
16 Μαΐου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 21:20

Ανήμερα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μεγάλη συναυλία στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ανήμερα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μεγάλη συναυλία στη Μόσχα

Την ημέρα που η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία τιμά τους Φωτιστές των Σλάβων, Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, στις 24 Μαΐου, θα γίνει και η παραδοσιακή πανρωσική εορταστική συναυλία «Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη», που είναι αφιερωμένη στην Ημέρα Σλαβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το κυβερνείο της Μόσχας και το FGBUK Rosconcert.

Κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, πολλές σλαβικές χώρες γιορτάζουν την Ημέρα της Σλαβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους δύο Αγίους Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο, δημιουργούς του παλαιού σλαβονικού αλφαβήτου και της εκκλησιαστικής σλαβικής γλώσσας.

Φέτος, η κεντρική εκδήλωση της Ημέρας Σλαβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού θα είναι η συναυλία «Πίστη. Ελπίδα. Αγάπη».

Η γιορτή θα ανοίξει με χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου.

Φέτος το πρόγραμμα συναυλιών θα περιλαμβάνει κλασικά έργα, τα θέματα των οποίων σχετίζονται κυρίως με το ιστορικό παρελθόν της Ρωσίας. Τα έργα των μεγαλύτερων Ρώσων συνθετών θα ερμηνευτούν από διάσημους βιρτουόζους, μια συμφωνική ορχήστρα και μια ενοποιημένη χορωδία 365 μελών, η οποία θα βασίζεται σε ομάδες νέων. Ακόμα, άριες από όπερες και άλλα θα ερμηνεύσουν διάσημοι Ρώσοι τραγουδιστές της όπερας.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής του Θεάτρου Μαρίνσκι, ο πιανίστας Denis Matsuev, η λαϊκή καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Khibla Gerzmava (σοπράνο), η Ρωσίδα Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και άλλα διάσημα σύνολα και ερμηνευτές.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν τραγουδιστές και από την -αναγνωρισμένη από τη Ρωσία- Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

«Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι Russia-Culture.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων