18/12/2021 18/12/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Κυκλοφόρησε με την συμβολή του Ιδρύματος «Ρωσικός Κόσμος» η έκδοση στην Τσεχική γλώσσα του βιβλίου του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου «Σκέψεις για κάθε ημέρα του χρόνου». Η έκδοση περιλαμβάνει αποσπάσματα από κηρύγματα, επιστημονικά άρθρα, εκθέσεις, ομιλίες, βιβλία και συνεντεύξεις κατά την διάρκεια των τριανταπέντε (35)...
18 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2021 - 10:19

Άνοιγμα του Πατριάρχη Μόσχας στους Τσέχους Χριστιανούς

Διαδώστε:
Άνοιγμα του Πατριάρχη Μόσχας στους Τσέχους Χριστιανούς
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Κυκλοφόρησε με την συμβολή του Ιδρύματος «Ρωσικός Κόσμος» η έκδοση στην Τσεχική γλώσσα του βιβλίου του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου «Σκέψεις για κάθε ημέρα του χρόνου».

Η έκδοση περιλαμβάνει αποσπάσματα από κηρύγματα, επιστημονικά άρθρα, εκθέσεις, ομιλίες, βιβλία και συνεντεύξεις κατά την διάρκεια των τριανταπέντε (35) και πλέον ετών ποιμαντικής διακονίας του Μακαριωτάτου. Στις σελίδες του βιβλίου ο Πατριάρχης Μόσχας εμφανίζεται ως στοχαστής που πραγματεύεται επίκαιρα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, προικισμένος με βαθιά πνευματική εμπειρία. Η έκδοση περιέχει 366 αποσπάσματα, ένα για κάθε ημέρα του χρόνου.

Στον πρόλογο της Τσεχικής έκδοσης, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων σημειώνει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, ως Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, ενδιαφέρεται πρώτα από όλα για την Εκκλησία και το ποίμνιο του και δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις πιστών από την Ρωσία και τις γειτονικές χώρες.

Ανοίγοντας αυτό το βιβλίο, ο αναγνώστης δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ποικίλλες δράσεις του Πατριάρχη Μόσχας έχουν ως θεμελιώδη αρχή την υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας. Η έκδοση του βιβλίου στην Τσεχική γλώσσα είναι ένας τρόπος γνωριμίας των Χριστιανών στην Τσεχία με  την προσωπικότητα και το ποιμαντικό έργο του Πατριάρχη Μόσχας, καθώς και ένα μέσο πνευματικής στήριξης για τους Ορθόδοξους πιστούς εν μέσω των τωρινών δύσκολων καιρών.

Η μετάφραση στα Τσέχικα έγινε από τον ιστορικό Mίχαλ Τέρα.

Επίσης να σημειωθεί ότι το βιβλίο «Σκέψεις για κάθε ημέρα του χρόνου» κυκλοφορεί και στην Κινεζική γλώσσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων