11/11/2021 11/11/2021 Η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία προς τιμή της Γέννησης του Χριστού άνοιξε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην επικράτεια μιας ρωσικής στρατιωτικής πόλης κοντά στο Στεπανακέρτ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιστράτηγος Rustam Muradov και ο διοικητής του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Gennady Anashkin. «Δυστυχώς, καμία...
11 Νοεμβρίου, 2021 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2021 - 13:47

Άνοιξε η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Διαδώστε:
Άνοιξε η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία προς τιμή της Γέννησης του Χριστού άνοιξε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην επικράτεια μιας ρωσικής στρατιωτικής πόλης κοντά στο Στεπανακέρτ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιστράτηγος Rustam Muradov και ο διοικητής του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Gennady Anashkin.

«Δυστυχώς, καμία ρωσική εκκλησία δεν σώθηκε στο Καραμπάχ. Όλα καταστράφηκαν από τους Μπολσεβίκους στα σοβιετικά χρόνια και από αυτή την περίπτωση, η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία που ανεγέρθηκε προς τιμή της Γέννησης του Χριστού αποκτά ιερή, ιστορική σημασία», δήλωσε ο Alexander Bodrov, πρόεδρος της ρωσικής κοινότητας του Στεπανακέρτ.

Μετά τα θυρανοίξια του ναού τελέστηκε σε αυτόν η πρώτη προσευχή.

Η κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ξεκίνησαν εκεί ενεργές εχθροπραξίες. Στις 9 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οι πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας Ιλχάμ Αλίεφ και Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, υπέγραψαν κοινή δήλωση για την πλήρη παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας σταμάτησαν στις κατεχόμενες θέσεις τους, ορισμένες περιοχές τέθηκαν υπό τον έλεγχο του Μπακού και Ρώσοι ειρηνευτικές δυνάμεις σταθμεύτηκαν κατά μήκος της γραμμής επαφής και του διαδρόμου του Λατσίν. Μετά την εισαγωγή των ειρηνευτικών δυνάμεων, η κατάσταση στο Καραμπάχ σταθεροποιήθηκε και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών επέστρεψαν.

Πηγή: www.blagovest-info.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων