18/09/2020 18/09/2020 Μετά από έξι και πλέον μήνες που ήταν κλειστά λόγω πανδημίας, λειτούργησε και πάλι η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Φιλίππου στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Σάρτζα είναι η τρίτη σε έκταση και η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΑΕ και αποτελεί μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Ντουμπάι-Σάρτζα-Αϊμάν. Βρίσκεται κατά μήκος της νότιας ακτής...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 9:55

Άνοιξε μετά από 6 μήνες η εκκλησία στα ΗΑΕ

Διαδώστε:
Άνοιξε μετά από 6 μήνες η εκκλησία στα ΗΑΕ

Μετά από έξι και πλέον μήνες που ήταν κλειστά λόγω πανδημίας, λειτούργησε και πάλι η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Φιλίππου στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Σάρτζα είναι η τρίτη σε έκταση και η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΑΕ και αποτελεί μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Ντουμπάι-Σάρτζα-Αϊμάν. Βρίσκεται κατά μήκος της νότιας ακτής του περσικού Κόλπου στην Αραβική Χερσόνησο.

Την περασμένη Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε δέηση για την πανδημία και την θεραπεία όσων έχουν νοσήσει.  Την πρώτη Θεία Λειτουργία με συμμετοχή ενοριτών μετά την εξάμηνη καραντίνα τέλεσε ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Ζαρκέσεφ. Προ της κοινωνίας ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος τέλεσε κοινή εξομολόγηση των ενοριτών.

Τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εντολή των αρχών η εκκλησία έκλεισε. Πλέον, τελούνται ιερές ακολουθίες, με τη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα, μπροστά από κάθε ναό υπάρχει απολυμαντικό, γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο στον ναό, η χρήση μάσκας  είναι υποχρεωτική  όπως και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν ακόμη να είναι παρόντες στη Θεία Λειτουργία

Επί του παρόντος, ο ναός είναι ανοιχτός τα Σάββατα από τις 9.30 έως τις 14.00 και τις Κυριακές από τις 9.30 έως τις 13.00.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων