03/04/2022 03/04/2022 Ένα νέο κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας άνοιξε ο Ιερός Ναός Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ στην πόλη Καζάν τον Μάρτιο του 2022, κάνοντας το επόμενο βήμα στο ενοριακό έργο της «Σίτισης αστέγων». Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Μέχρι στιγμής, το κέντρο αποθηκεύει μόνο ρούχα και παπούτσια, που δωρίζονται από φιλάνθρωπους. Οι άστεγοι και οι άποροι μπορούν να λάβουν την...
03 Απριλίου, 2022 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 12:41

Νέο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Καζάν

Διαδώστε:
Νέο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Καζάν

Ένα νέο κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας άνοιξε ο Ιερός Ναός Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ στην πόλη Καζάν τον Μάρτιο του 2022, κάνοντας το επόμενο βήμα στο ενοριακό έργο της «Σίτισης αστέγων».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Μέχρι στιγμής, το κέντρο αποθηκεύει μόνο ρούχα και παπούτσια, που δωρίζονται από φιλάνθρωπους. Οι άστεγοι και οι άποροι μπορούν να λάβουν την απαραίτητη υλική βοήθεια από το κέντρο σε οκτώ σημεία της πόλης, όπου οργανώνονται για αυτούς ζεστά γεύματα από την ενορία. Το νέο κέντρο στο Καζάν είναι το 246ο κέντρο βοήθειας ανθρώπων που έχουν ανάγκη, το οποίο έχει ανοίξει το Πατριαρχείο Μόσχας στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

Το έργο «Σίτιση αστέγων» υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει επεκταθεί ο αριθμός των σημείων όπου διανέμονται γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη. Στο επόμενο βήμα του, η ενορία σταδιακά άρχισε να συγκεντρώνει αιτήσεις από εμπερίστατους ανθρώπους, σχετικά με το τι χρειάζεται και σε ποιον. «Παλαιότερα, δεν είχαμε πού να αποθηκεύσουμε όλα όσα χρειάζονταν οι άστεγοι. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε το κέντρο. Πρόκειται για ένα μικρό τρέιλερ στην εκκλησία, που αποτελεί τον «ενδιάμεσο» μεταξύ δωρητών και αποδεκτών. Στο ίδιο το κέντρο δεν μοιράζουμε τίποτα ακόμα. Μόνο αποθηκεύουμε. Όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να πάρουν όλα όσα χρειάζονται ακριβώς στο σημείο που έρχονται για ένα ζεστό γεύμα. Ταΐζουμε περίπου 1.500 άτομα την εβδομάδα. Ο καθένας από αυτούς μπορεί να αφήσει μια αίτηση για υλική βοήθεια, την οποία σίγουρα θα εκπληρώσουμε», δήλωσε ο εφημέριος του Αγίου Σεργίου, π. Σεργκέι Πετρόφ.

Αφού συγκεντρώσει τις αιτήσεις για ρούχα και παπούτσια, ο εθελοντής τις δίνει στην κοινωνική λειτουργό της ενορίας, καθήκον της οποίας είναι η γρήγορη συλλογή πραγμάτων για όσους έχουν ανάγκη, αλληλεπιδρώντας με φιλάνθρωπους ή άλλα ανθρωπιστικά κέντρα στο Καζάν.

Σήμερα, υπάρχουν 246 εκκλησιαστικά κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ρωσία και σε άλλες χώρες. Τα περισσότερα από αυτά άνοιξαν με την υποστήριξη του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας. Εργαζόμενοι ανθρωπιστικών κέντρων βοηθούν όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση – πολύτεκνες οικογένειες, ανύπαντρες μητέρες, άστεγους, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους, θύματα πυρκαγιάς. Σε αυτά τα κέντρα μπορεί κανείς να προμηθευτεί τρόφιμα, σετ υγιεινής, καρότσια, κούνιες και άλλα απαραίτητα. Η βοήθεια παρέχεται δωρεάν, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και θρησκείας.

Το 2022, άνοιξαν κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αλμέτιεφσκ της Συμφερούπολης, στο χωριό Ολενιόκ στη Γιακουτία και στο Ζερνογκράντ του Ροστόφ.

Diaconia.ru/Patriarchy.ru

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων