28/07/2021 28/07/2021 Στις 26 Ιουλίου 2021 παραδόθηκε στους κατοίκους της πόλεως Μααλούλα στη Συρία ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία με τη συνδρομή της Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό. Στο πλαίσιο του έργου της αντιπροσωπείας, η οποία αφίχθη στη συνάντηση των επιτελείων συντονισμού Ρωσίας και Συρίας για τον επαναπατρισμό των προσφύγων και την αποκατάσταση της ειρηνικής...
28 Ιουλίου, 2021 - 15:11

Ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία

Στις 26 Ιουλίου 2021 παραδόθηκε στους κατοίκους της πόλεως Μααλούλα στη Συρία ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία με τη συνδρομή της Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό.

Στο πλαίσιο του έργου της αντιπροσωπείας, η οποία αφίχθη στη συνάντηση των επιτελείων συντονισμού Ρωσίας και Συρίας για τον επαναπατρισμό των προσφύγων και την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στη χώρα, που έχει πληγεί από τον πόλεμο, διενεργούνται δεκάδες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες. Στη Μααλούλα με τη συνδρομή του Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχομένων Πλευρών δύο τόνοι τροφίμων από τη Ρωσική Ανθρωπιστική Αποστολή παραδόθηκαν στους ενδεείς ενορίτες του ναού του Αγίου Προφήτου Ηλία. Όλα τα παιδιά που διαμένουν στη Μααλούλα, έλαβαν ως δώρα από τη Πανρωσική Οργάνωση Παλαιμάχων «Μάχιμη Αδελφότητα» σακίδια πλάτης με σχολικά είδη, ρωσικές ματριόσκες και μελόψωμα της Τούλας. Στα παιδιά επίσης προσφέρθηκαν εικόνες του Αγίου Σπυρίδωνα, που αποτελεί δώρο των ενοριτών του ναού Εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως στην οδό Ουσπένσκι Βράζεκ της Μόσχας.

Τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του ναού του Αγίου Προφήτου Ηλία διοργάνωσαν για τους προσκεκλημένους μικρή συναυλία, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων και το ρωσικό τραγούδι «Κατιούσα» στην αραβική γλώσσα. Ο εφημέριος του ναού πατήρ Ηλίας αλ-Σαγέμπ ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για τη βοήθεια, ενημέρωσε για την τύχη του ναού, που καταστράφηκε κατά την επίθεση ενόπλων και αυτή τη στιγμή αναστηλώνεται από τους πιστούς.

Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Πανρωσικής Οργάνωσης Παλαιμάχων «Μάχιμη Αδελφότητα» Δημήτριος Σάμπλιν, «για εμάς η Μααλούλα με τις κατεστραμμένες μονές και ναούς, τους σφαγιασθέντες για την πίστη χριστιανούς, τις αιχμαλωτισθείσες μονάζουσες, τα παιδιά από το ορφανοτροφείο της μονής που διασώθηκε ως εκ θαύματος, είναι σύμβολο όσων έζησαν οι χριστιανοί της Συρίας. Η βοήθεια προς αυτούς, η υποστήριξη των προσπαθειών τους για την αποκατάσταση των ναών και τη διαφύλαξη της χριστιανικής παρουσίας σε αυτά τα ιερά χώματα είναι καθήκον μας».

Ο προϊστάμενος του ναού ευλόγησε την εικόνα της Παναγίας, την οποία στη συνέχεια παρέδωσε ως δώρο στη ρωσική αποστολή.

Εκτός τούτων, οι προσκεκλημένοι από τη Μόσχα επισκέφθηκαν τη θερινή κατασκήνωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας «Ευλογία», που ευρίσκεται στη Μααλουλα. Αυτή τη στιγμή εκεί αναπαύονται περίπου εκατό παιδιά από αρκετά κατηχητικά σχολεία διαφόρων συριακών πόλεων. Από την οργάνωση «Μάχιμη Αδελφότητα» τα παιδιά έλαβαν ως δώρο μια τηλεόραση και αθλητικό εξοπλισμό, ενώ οι εκπρόσωποι της περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσίας παρέδωσαν τρόφιμα, απολυμαντικά και κλινοσκεπάσματα. Οι ορθόδοξοι πρόσκοποι προσέφεραν στους προσκεκλημένους γραβάτες με το σλόγκαν «Αγάπη. Υπακοή. Αφοσίωση».

Φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας βάρους περίπου ενάμιση τόνου επίσης παραδόθηκε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων