15/09/2021 15/09/2021 Ένα αντιμήνσιο, που χρονολογείται από την εποχή του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Τύχωνα, δώρισε στην Εκκλησιαστική-Αρχαιολογική Αίθουσα του Μουσείου της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος. Το αντιμήνσιο είναι χειροποίητο από τις αρχές του 20ου αιώνα. Επί του παρόντος, η Εκκλησιαστική-Αρχαιολογική αίθουσα της Ακαδημίας διαθέτει μια μεγάλη συλλογή αντιμήνσιων, συμπεριλαμβανομένων...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 17:07

Αντιμήνσιο του περασμένου αιώνα δώρισε ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Αντιμήνσιο του περασμένου αιώνα δώρισε ο Πατριάρχης Μόσχας

Ένα αντιμήνσιο, που χρονολογείται από την εποχή του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Τύχωνα, δώρισε στην Εκκλησιαστική-Αρχαιολογική Αίθουσα του Μουσείου της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

Το αντιμήνσιο είναι χειροποίητο από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Επί του παρόντος, η Εκκλησιαστική-Αρχαιολογική αίθουσα της Ακαδημίας διαθέτει μια μεγάλη συλλογή αντιμήνσιων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 700 μοναδικών αντικειμένων. Η συλλογή περιέχει χειροποίητα αντιμήνσια, το παλαιότερο εκ των οποίων χρονολογείται στο δεύτερο μισό του XVI αιώνα, αλλά και τυπωμένα.

«Πιστεύω ότι αυτό το τεχνούργημα, το οποίο έχει σημαντικό ιστορικό ενδιαφέρον, θα συμπληρώσει αξιόλογα τη μουσειακή συλλογή της Ακαδημίας», ανέφερε ο Μακαριώτατος σε επιστολή του προς τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας, Επίσκοπο Ζβενιγορόντ Θεοδώρητο.

 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων