11/05/2022 11/05/2022 Στις 10 Μαΐου 2022 άρχισε στο Παραλίμνι της Κύπρου η συνεδρίαση της Ορθοδόξου Προσυνελεύσεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ). Στην εκδήλωση συμμετέχει αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα. Την αντιπροσωπεία συναποτελούν: ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΕΣ αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ, ο εκπρόσωπος...
11 Μαΐου, 2022 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 11:51

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ορθόδοξη Προσυνέλευση του ΠΣΕ

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ορθόδοξη Προσυνέλευση του ΠΣΕ

Στις 10 Μαΐου 2022 άρχισε στο Παραλίμνι της Κύπρου η συνεδρίαση της Ορθοδόξου Προσυνελεύσεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ).

Στην εκδήλωση συμμετέχει αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Την αντιπροσωπεία συναποτελούν: ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΕΣ αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τω Παγκοσμίω Συμβουλίω Εκκλησιών πρωθιερέας Μιχαήλ Γκουντιάεφ, ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων ιερομόναχος Στέφανος Ιγκούμνοφ, η υπάλληλος του ΤΕΕΣ Μ. Νελιούμποβα. Στο ταξίδι επίσης συνοδεύει τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα ο ιδιαίτερος του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Αλέξανδρος Γερσόφ.

Οι εργασίες της Προσυνελεύσεως θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Σε αυτή συμμετέχουν αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών – μελών του Π.Σ.Ε. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα πρέπει να διαμορφωθεί η κοινή τους θέση επί επίκαιρων ζητημάτων της διαχριστιανικής ημερήσιας διάταξης ενόψει της Συνέλευσης του Π.Σ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου στην Καρλσρούη της Γερμανίας.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων