21/06/2022 21/06/2022 Ολοκληρώθηκε η πολυήμερη επίσκεψη στη Ρωσία της αντιπροσωπείας του Πατριαρχικού νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πατριαρχείου Μόσχας. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν δέκα επιστήμονες με επικεφαλής τον διευθυντή του νοσοκομείου «Αλ Χοσν» Χαλέντ Γιαζίντζι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, ενημερώθηκαν για τη...
21 Ιουνίου, 2022 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 17:46

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού νοσοκομείου «Αλ Χοσν» στη Ρωσία

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού νοσοκομείου «Αλ Χοσν» στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η πολυήμερη επίσκεψη στη Ρωσία της αντιπροσωπείας του Πατριαρχικού νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πατριαρχείου Μόσχας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν δέκα επιστήμονες με επικεφαλής τον διευθυντή του νοσοκομείου «Αλ Χοσν» Χαλέντ Γιαζίντζι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των νοσοκομείων της Μόσχας και του Νίζνι Νόβγκοροντ και προσκύνησαν ιερά σεβάσματα της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το Πατριαρχικό νοσοκομείο «Αλ Χοσν» βρίσκεται δυτικά της πόλης Χομς στη λεγόμενη Κοιλάδα των Χριστιανών και παρέχει ιατρική περίθαλψη και ένα ευρύ φάσμα ιατρικών και διαγνωστικών υπηρεσιών σε περισσότερους από 400 χιλιάδες ανθρώπους. Η εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει αυτό το ιατρικό ίδρυμα του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ειδικότερα, το 2021 παραδόθηκε στο νοσοκομείο νέος ιατρικός εξοπλισμός, όπως: συσκευές τεχνητής αναπνοής, εξοπλισμός ακτινογραφιών, καθώς και μια ισχυρή μονάδα παραγωγής ενέργειας. Η βοήθεια παρασχέθηκε ως ανταπόκριση στο αίτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι΄ προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο.

Ο πρώτος σταθμός της αντιπροσωπείας στις 9 Ιουνίου 2022 ήταν η επίσκεψη στo νοσοκομείο της Μόσχας «Ο Άγιος Αλέξιος Μητροπολίτης Μόσχας», του μεγαλύτερου ιατρικού ιδρύματος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σε αυτό το ίδρυμα, που μπορεί να φιλοξενεί έως και 280 ασθενείς, νοσηλεύονται δωρεάν πολίτες από πολλές περιοχές της Ρωσίας ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Επίσης παρέχεται βοήθεια σε πρόσφυγες. «Ευχαριστούμε τη Ρωσική κυβέρνηση και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο για όσα κάνουν. Χαρήκαμε πολύ που βρεθήκαμε σήμερα στο Πατριαρχικό νοσοκομείο και είδαμε τα πάντα ιδίοις όμμασι, είμαστε ευγνώμονες για τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια ανεκτίμητη εμπειρία», ανέφερε ο Χάλεντ Γιαζίντζι.

Την επομένη μέρα, στις 10 Ιουνίου 2022, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του νοσοκομείου «Μπότκιν».

Στις 11 Ιουνίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία από τη Συρία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας . Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Αντιοχείας και της Ρωσίας όχι μόνον σε επίπεδο της ιεραρχίας, αλλά και σε επίπεδο συμμετοχής του πιστού λαού. Γι’ αυτό και ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για τον διάλογο μεταξύ της αντιπροσωπείας του νοσοκομείου «Αλ Χοσν» και τους Ρώσους Ορθοδόξους χριστιανούς ιατρούς. «Από την πλευρά μου θα συνδράμω με κάθε τρόπο σε αυτό τον διάλογο, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Αντιοχείας», ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας, ευχόμενος στους ιατρούς να έχουν τη βοήθεια του Θεού στην ευγενή αποστολή τους. Με τη σειρά του ο διευθυντής του νοσοκομείου «Αλ Χοσν» Δρ. Χάλεντ Γιαζίντζι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις προσπάθειες που καταβάλλει η εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία για την παροχή βοήθειας στους Χριστιανούς της Συρίας. «Ο Συριακός λαός τρέφει βαθιά αισθήματα φιλίας έναντι της Ρωσικής Εκκλησίας και του Ρωσικού λαού», είπε επιλέξει.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Κρεμλίνο της Μόσχας, να πραγματοποιήσουν προσκυνηματική εκδρομή στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου, να προσευχηθούν κατά την αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού και τη Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα.

Στις 12 Ιουνίου μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ιατρών του νοσοκομείου «Αλ Χοσν» με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νήφονα και τον Πρέσβη της Συρίας στη Ρωσία Ριάντ Χαντάντ.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μετέβη στην περιφέρεια του Νίζνι Νόβγκοροντ, όπου επισκέφθηκε την πόλη Αρζαμάς και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ.

Στις 14 Ιουνίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ και τον υπουργό Υγείας της περιοχής Ντ. Μέλικ-Γκουσέινοφ.

Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν τη συναυλία με αφορμή την Ημέρα του Ιατρικού Προσωπικού.

Την επομένη, στις 15 Ιουνίου, η Συριακή αντιπροσωπεία μετέβη στο νοσοκομείο του Νίζνι Νόβγκοροντ «Ν. Σεμάσκο».

Οι ιατροί του νοσοκομείου του Πατριαρχείου Αντιοχείας «Αλ Χοσν» συναντήθηκαν ακόμη με τους αλλοδαπούς φοιτητές του ιατρικού Πανεπιστημίου Πριβόλζιε, συμπεριλαμβανομένων και νέων από τη Συρία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέλη του Πατριαρχικού Νοσοκομείου «Αλ Χοσν» από τη Συρία στη Ρωσία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων