13/04/2021 13/04/2021 Με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωση στη Μόσχα, Μάρκους Έντερερ, συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο πλευρών βρέθηκε η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε πολλά κοινωνικά επίπεδα ανά τον...
13 Απριλίου, 2021 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 9:27

Αντιπρόσωπος της ΕΕ στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Αντιπρόσωπος της ΕΕ στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωση στη Μόσχα, Μάρκους Έντερερ, συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο πλευρών βρέθηκε η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε πολλά κοινωνικά επίπεδα ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια συζήτησαν την για τη μέριμνα της Εκκλησίας στον τομέα της αλληλεγγύης, του διαθρησκευτικού διαλόγου έχοντας πάντα ως στόχο τη προστασία των ηθικών αξιών των ανθρώπων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων αναφέρθηκε και στις ειρηνευτικές προσπάθειες της Ρωσικής Εκκλησίας για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως της διευκόλυνσης ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου και τη διατήρησης αντικειμένων πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων