10/07/2020 10/07/2020 Την έντονη αντίδραση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, προκάλεσε διάταγμα που υπέγραψε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι ψαλμωδίες στους χώρους θρησκευτικής λατρείας, διότι μέσω αυτών μπορεί να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, ακόμα κι αν τηρείται η κοινωνική απόσταση. Ο Αρχιεπίσκοπος Σαν Φρανσίσκο και Δυτικής Αμερικής κ. Κύριλλος,...
10 Ιουλίου, 2020 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 15:25

Απαγορεύτηκαν οι ψαλμωδίες στις εκκλησίες της Καλιφόρνιας

Διαδώστε:
Απαγορεύτηκαν οι ψαλμωδίες στις εκκλησίες της Καλιφόρνιας

Την έντονη αντίδραση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, προκάλεσε διάταγμα που υπέγραψε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι ψαλμωδίες στους χώρους θρησκευτικής λατρείας, διότι μέσω αυτών μπορεί να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, ακόμα κι αν τηρείται η κοινωνική απόσταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σαν Φρανσίσκο και Δυτικής Αμερικής κ. Κύριλλος, γραμματέας της Συνόδου Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας στο Εξωτερικό, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του σχετικά με το διάταγμα του κυβερνήτη, υπογραμμίζοντας σε επιστολή του προς τον Γκάβιν Νιούσομ, ότι το εν  λόγω διάταγμα είναι σαφής διάκριση κατά των πιστών.

«Εκφράζω τη διαμαρτυρία μου ενάντια στην πρόσφατη απαγόρευση των ψαλμωδιών στις εκκλησίες, η οποία συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών των κληρικών και των πιστών», αναφέρει στην επιστολή του ο Ρώσος Ιεράρχης και προσθέτει ότι από την αρχή της επιδημίας , οι κληρικοί και ενορίτες της επισκοπής Δυτικής Αμερικής προσπάθησαν να ακολουθήσουν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρότυπα και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις τοπικές αρχές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων