28/01/2022 29/01/2022 Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας με σχετικό κείμενο που δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την σύσταση της Ρωσικής Εξαρχίας στη Αφρική κατά την οποία εξέφρασε την πικρία του για την απόφαση αυτή της Ρωσικής Εκκλησίας. Κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην απόφαση αυτή να δημιουργήσει την...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2022 - 1:18

Τι απαντά το Πατριαρχείο Μόσχας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Τι απαντά το Πατριαρχείο Μόσχας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας με σχετικό κείμενο που δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την σύσταση της Ρωσικής Εξαρχίας στη Αφρική κατά την οποία εξέφρασε την πικρία του για την απόφαση αυτή της Ρωσικής Εκκλησίας.

Κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην απόφαση αυτή να δημιουργήσει την Εξαρχία, επιπλέον εξηγεί ότι θεωρεί απαραίτητο να απαντήσει στην ανακοίνωση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για να μην υπάρχει λανθασμένη άποψη (όπως αναφέρει το κείμενο) για τις αιτίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ίδρυσε την Εξαρχία στην Αφρική.

Ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας να άρουν την στήριξή τους στο ουκρανικό ζήτημα προκειμένου να διαφυλάξουν την ενότητα της Ορθοδοξίας, όπως λέει το κείμενο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Προτρέπουμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ και τους ιεράρχες της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας να άρουν την υποστήριξή τους προς το ουκρανικό προκειμένου να διαφυλάξουμε την ενότητα της Αγίας Ορθοδοξίας.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων