18/04/2024 18/04/2024 Σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα προβλήματα της μεταναστευτικής πολιτικής στη Ρωσία παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας καταθέτοντας τη στάση της Εκκλησίας σε ένα φαινόμενο που δοκιμάζει τη Μόσχα και άλλες περιοχές της επικράτειας.  Τη Ρωσική Εκκλησία εκπροσώπησε στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Ζελένογκραντ κ. Σάββα, Αναπληρωτής Διευθυντής του Πατριαρχείου...
18 Απριλίου, 2024 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 13:38

Απειλή για τη Ρωσία θεωρεί το Πατριαρχείο Μόσχας την ανεξέλεγκτη μετανάστευση

Διαδώστε:
Απειλή για τη Ρωσία θεωρεί το Πατριαρχείο Μόσχας την ανεξέλεγκτη μετανάστευση

Σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα προβλήματα της μεταναστευτικής πολιτικής στη Ρωσία παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας καταθέτοντας τη στάση της Εκκλησίας σε ένα φαινόμενο που δοκιμάζει τη Μόσχα και άλλες περιοχές της επικράτειας. 

Τη Ρωσική Εκκλησία εκπροσώπησε στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Ζελένογκραντ κ. Σάββα, Αναπληρωτής Διευθυντής του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Το μόνο μέλημα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι το όφελος του λαού της Ρωσίας”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σάββα, ο οποίος θέτει το μεταναστευτικό ζήτημα σε δύο διαφορετικές βάσεις. Η μία αφορά τη μετανάστευση για λόγους εργασίας και η άλλη τη μετανάστευση Ρώσων από άλλες περιοχές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κρίνει την οικονομική σκοπιμότητα της εργατικής μετανάστευσης. Αυτό είναι ένα ερώτημα για τους ειδικούς, αλλά πιστεύουμε ότι κατά την αξιολόγηση των αναγκών για μετανάστευση εργατικού δυναμικού, τα υπερβολικά κέρδη ιδιωτών και εταιρειών, ακόμη και πολύ μεγάλων, δεν μπορούν να είναι το καθοριστικό επιχείρημα”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η εστίαση στην εργατική μετανάστευση δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος της απασχόλησης των Ρώσων πολιτών.

Ο Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας μίλησε ακόμη για τις προσπάθειες να δημιουργηθούν έθιμα και παραδόσεις ξένα στη Ρωσία, προερχόμενα από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση εργατικού δυναμικού. “Όλα αυτά δημιουργούν μια φυσική απειλή για τον λαό της Ρωσίας, καθώς και μια απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει, εάν δεν γίνουν τα απαραίτητα βήματα, σε παραμόρφωση του ενιαίου νομικού, πολιτιστικού και γλωσσικού χώρου της χώρας”, είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ζελένογκραντ έκλεισε την τοποθέτησή του χρησιμοποιώντας τα λόγια του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου: “Εάν συνεχιστεί η περιγραφόμενη τάση, θα χάσουμε τους εαυτούς μας, θα χάσουμε τη Ρωσία, ο πυρήνας της οποίας είναι ο ρωσικός ορθόδοξος λαός”.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων