29/05/2020 29/05/2020 Οι Θείες Λειτουργίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα μοναστήρια της Ιεράς Μητρόπολης Νίζνι Νοβγκορόντ του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών θα τελούνται με πιστούς από την 1 Ιουνίου, οι οποίοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι οι Ιεροί Ναοί είναι κλειστοί από 15 Απριλίου με τα μέτρα να παίρνουν συνεχώς παράταση λόγω...
29 Μαΐου, 2020 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 12:14

Από 1 Ιουνίου οι πιστοί στη Μητρόπολη Νίζνι

Διαδώστε:
Από 1 Ιουνίου οι πιστοί στη Μητρόπολη Νίζνι

Οι Θείες Λειτουργίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα μοναστήρια της Ιεράς Μητρόπολης Νίζνι Νοβγκορόντ του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών θα τελούνται με πιστούς από την 1 Ιουνίου, οι οποίοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιεροί Ναοί είναι κλειστοί από 15 Απριλίου με τα μέτρα να παίρνουν συνεχώς παράταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα της Ρωσίας. Οι Θείες Λειτουργίες πραγματοποιούνταν κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή μόνο του κλήρου και του απαραίτητου προσωπικού. Από την 1 Ιουνίου, οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας. Σε ναούς από 400 τ.μ. και πάνω οι πιστοί μπορούν να είναι μέχρι 100 ενώ από 400 τ.μ. και λιγότερο θα πρέπει να βρίσκονται ταυτόχρονα στο ναό ένας πιστός ανά τ.μ..

Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται οι πιστοί εντός του Ιερού Ναού, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και οι Ιεροί Ναοί θα είναι εφοδιασμένοι με αντισηπτικό για να καθαρίζουν οι πιστοί τα χέρια τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων