05/03/2019 05/03/2019 Στον ιερό Ναό της Ανάστασης του Κυρίου του 17ου αιώνα στη Μόσχα έγινε αποκατάσταση των μοναδικών παλαιών τοιχογραφιών. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η αναπαλαίωση του ναού ολοκληρώθηκε πρόσφατα και κατά τη διάρκειά της αποκαταστήθηκαν πάνω από 40 τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα. Οι συντηρητές κατάφεραν να προσδώσουν παλαιά μορφή στις τοιχογραφίες, μία...
05 Μαρτίου, 2019 - 11:59

Αποκαταστάθηκαν σπάνιες τοιχογραφίες στη Μόσχα

Διαδώστε:
Αποκαταστάθηκαν σπάνιες τοιχογραφίες στη Μόσχα

Στον ιερό Ναό της Ανάστασης του Κυρίου του 17ου αιώνα στη Μόσχα έγινε αποκατάσταση των μοναδικών παλαιών τοιχογραφιών.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η αναπαλαίωση του ναού ολοκληρώθηκε πρόσφατα και κατά τη διάρκειά της αποκαταστήθηκαν πάνω από 40 τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Οι συντηρητές κατάφεραν να προσδώσουν παλαιά μορφή στις τοιχογραφίες, μία εκ των οποίων είναι η “Αγία Τριάδα με τους Αγγέλους’’. Επίσης καθάρισαν και έκαναν συντήρηση στο έργο “Αποκαθήλωση” που βρίσκεται στο νότιο μέρος του Ιερού. Ο συγκεκριμένος ναός χτίστηκε στη θέση του πρώτου, ξύλινου ναού του 16ου αιώνα, ο οποίος κάηκε με την πυρκαγιά το 17ο αιώνα. Σήμερα εδώ βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας “Ανάκτηση των νεκρών” από το κατεστραμμένο ναό των Χριστουγέννων στο Παλασσί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων