15/06/2021 15/06/2021 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης του Iερού Nαού της Αγίας Iσαποστόλου Ελένης στο Λιτλ Μπάγκιο των Φιλιππίνων όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σειρά καταστροφικών σεισμών στη νήσο Μιντανάο στα τέλη του 2019 προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων τραυματίσθηκαν ή έμειναν άστεγοι. Ζημιές υπέστησαν...
15 Ιουνίου, 2021 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 18:38

Αποκαταστάθηκε Ρωσικός Ναός στις Φιλιππίνες που είχε πληγεί από σεισμό

Διαδώστε:
Αποκαταστάθηκε Ρωσικός Ναός στις Φιλιππίνες που είχε πληγεί από σεισμό

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης του Iερού Nαού της Αγίας Iσαποστόλου Ελένης στο Λιτλ Μπάγκιο των Φιλιππίνων όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σειρά καταστροφικών σεισμών στη νήσο Μιντανάο στα τέλη του 2019 προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων τραυματίσθηκαν ή έμειναν άστεγοι. Ζημιές υπέστησαν επίσης και ορθόδοξοι ναοί, οι οποίοι ευρίσκονταν πλησίον του επικέντρου του σεισμού. Ειδικότερα, δε, επλήγη ο υπό ανέγερση ναός του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο χωριό Μακαλανγκότ. Μετά το σεισμό επιτεύχθηκε η ενίσχυση του σκελετού και τελικά ο ναός αποπερατώθηκε και εγκαινιάσθηκε.

Ο ναός της Αγίας Ελένης στο χωριό Λιτλ Μπάγκιο άντεξε, αλλά υπέστη σοβαρές ζημιές. Στις κολόνες και τους τοίχους στήριξης εμφανίσθηκαν διαμπερείς ρωγμές, ενώ καταστράφηκε ο κεντρικός σταυρός από σκυρόδεμα, που στεφάνωνε τον ναό. Με τη συνδρομή δωρητών από τη Ρωσία και άλλες χώρες κατέστησαν δυνατές οι εργασίες για την επιδιόρθωση των ζημιών και την ενίσχυση του σκελετού του ναού με εξωτερικό πλέγμα στήριξης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων