22/12/2021 23/12/2021 Εξ αποστάσεως συνεδρίαση για τον απολογισμό της χρονιάς είχε χθες, 21 Δεκεμβρίου 2021, τo Συμβούλιο των Επισκόπων της Μόσχας του ομώνυμου Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα  Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκαν οι εκθέσεις για το 2021, η αναφορά στη δράση των σταυροπηγιακών μονών και...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2021 - 12:00

Απολογισμός στο Επισκοπικό Συμβούλιο της Μόσχας

Διαδώστε:
Απολογισμός στο Επισκοπικό Συμβούλιο της Μόσχας

Εξ αποστάσεως συνεδρίαση για τον απολογισμό της χρονιάς είχε χθες, 21 Δεκεμβρίου 2021, τo Συμβούλιο των Επισκόπων της Μόσχας του ομώνυμου Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα 

Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκαν οι εκθέσεις για το 2021, η αναφορά στη δράση των σταυροπηγιακών μονών και μια αναφορά στις δραστηριότητες του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου της Μόσχας στο διάστημα μεταξύ 2019-2021. Επίσης, οι Επίσκοποι αναφέρθηκαν και στην επικείμενη Επισκοπική Συνέλευση στη Μόσχα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους εφημέριους, τους Αρχιερείς, τους προϊσταμένους τμημάτων και επιτροπών υπό το Επισκοπικό Συμβούλιο της Μόσχας για το καρποφόρο έργο τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2021, ο Μακαριώτατος βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη και συγκεκριμένα στη Λαύρα της Τριάδας του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι για την γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Εκεί, τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκας Βαρσανούφιος, ηγούμενος της Λαύρας, ο Επίσκοπος Κροστάνδης Ναζάριος, ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης Επίσκοπος Σιλουανός και άλλοι.

Ο Πατριάρχης μετέβη στο κοιμητήριο της Λαύρας του Αγίου Νικολάου, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του πνευματικού του πατέρα, αείμνηστου Μητροπολίτη Νικοδήμου (Ρότοφ). Επίσης, ανέπεμψε δεήσεις ενώπιων των τάφων των Μητροπολιτών Αντώνιου (Μέλνικοφ, 19.02.1924 – 29.05.1986) και Ιωάννη (Σνύτσεφ, 09.10.1927 – 02.11.1995).

Στη συνέχεια, ο κ. Κύριλλος είχε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρούπολης, Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκας κ. Βαρσονούφιο.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό της Τριάδας της Λαύρας Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, όπου προσκύνησε τα λείψανα του μακαριστού Μεγάλου Δούκα Αλεξάνδρου Νιέφσκι και την ιερά εικόνα της Μητέρας του Θεού «Παναγία η Γοργοεπήκοος του Νιέφσκι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων