04/03/2020 04/03/2020 Η φράση ότι τα “παιδιά αποτελούν τον θησαυρό της Ρωσίας” που προτείνεται να περιληφθεί στο υπό αναθεώρηση σύνταγμα της χώρας εγκυμονεί κινδύνους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Αλεξάνδρ Σιπκόφ. “Τώρα προσπαθούν να περάσουν την διατύπωση ότι τα παιδιά είναι ο θησαυρός...
04 Μαρτίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2020 - 8:09

“Απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένεια”

Διαδώστε:
“Απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένεια”

Η φράση ότι τα “παιδιά αποτελούν τον θησαυρό της Ρωσίας” που προτείνεται να περιληφθεί στο υπό αναθεώρηση σύνταγμα της χώρας εγκυμονεί κινδύνους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Αλεξάνδρ Σιπκόφ.
“Τώρα προσπαθούν να περάσουν την διατύπωση ότι τα παιδιά είναι ο θησαυρός της Ρωσίας. Εκ πρώτης όψεως είναι πολύ όμορφη διατύπωση. Η Ρωσία όμως είναι κράτος, δηλαδή τα παιδιά μπορούν να ανακηρυχθούν κρατικός θησαυρός. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολιτικό τέχνασμα”, δήλωσε ο Σιπκόφ στο πρακτορείο Interfax.
Εξήγησε ότι στη Δύση υπάρχει η λογική ότι τα παιδιά δεν ανήκουν στην οικογένεια, αλλά στο κράτος. “Και η όμορφη φράση ότι τα παιδιά ανήκουν στη Ρωσία, κρύβει το ίδιο τέχνασμα. Δηλαδή προσπαθούν να μας επιβάλουν αυτή την διατύπωση και έπειτα θα πουν: τα παιδιά είναι θησαυρός της Ρωσίας, γι’αυτό μπορούμε να τα πάρουμε από τις οικογένειες”, είπε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.
Ο Σιπκόφ τόνισε ότι “το κράτος δεν πρέπει να επεμβαίνει στην οικογένεια” και χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την ανάμειξη της εξουσίας στην προσωπική ζωή των πολιτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων