12/09/2019 12/09/2019   Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει να γίνει αργία η Δευτέρα του Πάσχα, κατατέθηκε και αναμένεται να συζητηθεί στην Κάτω Βουλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά τη γνώμη των βουλευτών από το κόμμα Φιλελευθέρων η καθιέρωση της καινούργιας αργίας «της Δευτέρας του Πάσχα» καταδεικνύει σεβασμό προς τις ιστορικές παραδόσεις της ορθόδοξης κοινότητας της Ρωσίας και θα αποτελέσει...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:28

Αργία (;) η Δευτέρα του Πάσχα στη Ρωσία

Διαδώστε:
Αργία (;) η Δευτέρα του Πάσχα στη Ρωσία

 

Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει να γίνει αργία η Δευτέρα του Πάσχα, κατατέθηκε και αναμένεται να συζητηθεί στην Κάτω Βουλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη γνώμη των βουλευτών από το κόμμα Φιλελευθέρων η καθιέρωση της καινούργιας αργίας «της Δευτέρας του Πάσχα» καταδεικνύει σεβασμό προς τις ιστορικές παραδόσεις της ορθόδοξης κοινότητας της Ρωσίας και θα αποτελέσει άλλη μία επιβεβαίωση του ιδιαίτερου ρόλου της Ορθοδοξίας στην ιστορία της χώρας.
Επίσης η καθιέρωση μιας καινούργιας αργίας όχι μόνο θα ικανοποιήσει “το θρησκευτικό αίσθημα και τις ανάγκες των πιστών”, αλλά και θα δώσει χρόνο για διάφορες οικογενειακές δραστηριότητες.

Ως επιχείρημα για τη στήριξη της εν λόγω πρότασης, οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης η Δευτέρα του Πάσχ είναι αργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων